12 C
Trogir
Srijeda, 7 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTIUSKRSNI REKORD, NAJAVA ISTO TAKVE TURISTIČKE SEZONE U MARINI

USKRSNI REKORD, NAJAVA ISTO TAKVE TURISTIČKE SEZONE U MARINI

Općina Marina startala je u ovogodišnju turističku sezonu oborivši u prijavama gostiju i noćenjima rekord iz 2019.godine. Prema podacima tamošnje Turističke zajednice od 15. do 19.  travnja na marinskoj rivijeri evidentirana je 181 prijava turista, što je u usporedbi s uskrsnim vikendom u rekordnoj 2019. povećanje od 31,16 posto. Zabilježena su 632 noćenja što je povećanje od 51,20 posto.

  • S obzirom radi li se o stranim ili domaćim turistima bilježimo udio od 97,24 posto stranih turista u ukupnom broju. Najviše ih je bilo iz Njemačke s udjelom od 34,21 posto. Što se pak tiče broja stranih turista vidljivo je povećanje od 29,14 posto, dok je prosječno trajanje boravka stranaca u našim smještajnim jedinicama bilo 6,15 dana. Najviše noćenja ostvarili su objekti u privatnom smještaju gotovo 90 posto, pojašnjava statistiku direktorica TZ Marina Iva Dvornik.

Doznajemo kako je za vrijeme uskrsnih blagdana priobalno naselje Vinišće predvodilo u broju turista sa 72 prijave, te da su ga pratila Poljica s njih 38, Sevid s 34 i Marina s 28 prijava.

  • Ono što svakako želimo istaknuti  je da je općina Marina destinacija za one koji znaju uživati. Sigurno je turiste u naš kraj privukao mir i tišina koju pružaju mala primorska, ali i mjesta zaleđa i Zagore. Također, kao prednost naglašavamo kako smo lako prometno dostupna destinacija, da se nalazimo na idealnih pola puta između Splita i Šibenika što je svakako prednost. Osim popuštanja epidemioloških mjera za ulazak u Hrvatsku svakako je ovom povećanju  broja gostiju i noćenja u spomenutom razdoblju pridonijelo lijepo i toplo vrijeme koje je omogućilo našim gostima da blagdane provedu u krugu svoje obitelji u mirnom okruženju prekrasne prirode i svježem zraku. Sigurno da je bilo i onih hrabrih koji su okušali kupanje u kristalno čistom moru ili su pak birali uživanje na suncu na nekoj od plaža ili skrivenih uvala naše općine kazuje Dvornik. S puno optimizma gleda i u nadolazeći predsezonski period, te prema najavama rezervacija i u samu špicu sezone.

Gordana Dragan

Foto: Facebook profil Marinski list, kronika Općine Marina

ZADNJE OBJAVE