5 C
Trogir
Subota, 9 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIR"TROGIR HUB" POZIVA NA RADIONICE

“TROGIR HUB” POZIVA NA RADIONICE

TROGIR HUB otvoren je prošle godine u sklopu projekta „Grad Trogir – inovativno – edukacijski centar društvene inkluzije Urbane aglomeracije Split. Financiran je u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, u vrijednosti od 2,427.658,80 kuna, te će potrajati do 18. ožujka iduće godine.  Nositelj mu je Grad Trogir, a partneri Udruga tjelesnih invalida” TOMS” i Pučko otvoreno učilište “Trogir”. Zbog pandemije bio je zastoj u provođenju sve do početka ove godine.  

Prostorije TROGIR HUB-a, engleske riječi čije značenje bi trebalo upućivati na mjesto gdje se rađaju nove ideje te mjesto okupljanja mladih i osoba s invaliditetom nalaze se na atraktivnoj lokaciju u neposrednoj blizini sjevernih gradskih vrata u povijesnoj jezgri. U tom inkubatoru inovativnosti i kreativnosti korisnici, a riječ je o osobama mlađim od 25 godina i osobama s invaliditetom trebali bi se educirati na raznim radionicama iz umjetničkih, informatičkih, financijskih tematika…

Prema riječima Vicenca Stojana, voditelja projekta trenutačno djeluju samo likovna i plesna radionica u koje je uključeno po desetak osoba.

  • Organizirat ćemo i preostale radionice različite tematike kako bi zainteresirani mogli pronaći ono što ih zanima. Neke od predviđenih aktivnosti su informatičke, financijske, likovne, dramske, književne te gaming radionice, ali i one osobnog, karijernog i psiho-socijalnog savjetovanja te programi osposobljavanja, nakon čijeg završetka će polaznici dobiti certifikat, ističe Stojan.  
  • Očekujemo dobar odaziv na preostalim radionice, te pozivamo sve zainteresirane da se prijave na  adresu Trogir HUB-a Gradska vrata 2, poznatiju kao “vrata o grada”, a sve informacije o radionicama i prijavama na njih moguće je dobiti na email: info.trogireu@gmail.com ili na društvenim mrežama Trogir HUB-a na Facebooku i Instagramu, poručuje.  

Gordana Dragan

Foto: Trogir HUB

ZADNJE OBJAVE