14 C
Trogir
Nedjelja, 19 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRKVADRILJA NAJAVLJUJE DAN „D“

KVADRILJA NAJAVLJUJE DAN „D“

Približava se dan „D“ ili kvadriljskim rječnikom rečeno, DAN O’ KVADRILJE. Na glavnom gradskom trgu u petak, 29. travnja u 12:00 sati pogledajte izvedbu Kvadrilje u formaciji od 16 parova, dok će pratnju svirati Mandolinski orkestar.

  • Postavili smo na sjevernim gradskim vratima veliki pano kojim najavljujemo feštu. Na našem portalu kvadrilja.hr objavljen je cijeli promo materijal pa tko želi može pogledati o čemu govorimo. Radi se o brošuri proslave u kojoj je program te kratki opis aktivnosti uz predstavljanje počasnog gosta etnografa i koreografa prof. Vide Bagura koji se bavi bilježenjem narodnih običaja, pjesama i plesova. Njegove su bilješke, snimke i sjećanja od neprocjenjive vrijednosti za hrvatsku tradicijsku baštinu. Ujedno je i stručni suradnik i voditelj nekoliko hrvatskih festivala folklora te djeluje kao koreograf, predavač i plesni pedagog. Svoje znanje širi i van granica Hrvatske predavajući na mnogim europskim plesnim školama, seminarima i radionicama, kazao nam je predsjednik društva Jerko Jakšić.
  • Sam program obuhvaća nastup KUD-a Kvadrilja na pjaci (Trg Ivana Pavla II). Društvo će izaći sa šesnaest parova uz pratnju našeg Mandolinskog orkestra. Potom će se u 13:00 sati u Gradskoj vijećnici održati svečana sjednica u povodu Dana ‘o Kvadrilje. U 15:00 sati je predviđen početak seminara „Trogirska Kvadrilja“ kojom ja moderiram, dok će seminara održati naši umjetnički voditelji Marica i Tonći Tadin. Za sada imamo prijavljene polaznike iz Hvara i Dugopolja, a očekujemo potvrde iz Dugog Rata i Kaštela. Seminar traje dva dana i završava u subotu, 30. travnja u podne. Osnovni cilj nam je promoviranje Kvadrilje kao unikatnog plesa koji je sačuvan u izvornom obliku samo u Trogiru, zaključio je Jakšić.

ZADNJE OBJAVE