12 C
Trogir
Srijeda, 7 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIR - JEDINSTVENA DESTINACIJA VJENČANJA

TROGIR – JEDINSTVENA DESTINACIJA VJENČANJA


Trogir, biser pod UNESCO zaštitom, grad majstora koji sa svojom bogatom kulturnom baštinom, prirodnim ljepotama i jedinstvenom položaju ima sve preduvjete idealne destinacije svakog zahtjevnijeg posjetitelja i putopisca.

Upravo zbog svoje posebnosti, a koja se prvenstveno odlikuje u bogatoj kulturnoj baštini i specifičnosti grada, Trogir se pozicionira na karti hrvatskih i europskih gradova kao jedna od najpoželjnijih destinacija za vjenčanja.
Brojne čarobne lokacije poput Kneževog dvora, Kule Kamerlengo, Gradske lože, Katedrale sv. Lovre pružaju jedinstven i nezaboravan ambijent za organizaciju vjenčanja.

U cilju promocije i jačanja prepoznatljivosti Trogira kao destinacije vjenčanja Turistička zajednica Grada Trogira kao pokrovitelj sudjeluje na 8. Međunarodnom sajmu vjenčanja „Wedding Day“ koji se održava 29. i 30. siječnja u Spaladium Areni u Splitu te se uključuje u projekt „WEDDING IN CENTRAL DALMATIA“ koji je nastao u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Splitu i TZ SDŽ te iz godine u godinu na jednom mjestu okuplja sve veći broj lokalnih turističkih zajednica i poslovnih subjekata a sve s ciljem promocije turističkih lokaliteta i destinacija u SDŽ.

  • Izgradnja i poticanje razvoja selektivnih oblika turističke ponude jedan je od temeljnih i strateških ciljeva održivog razvoja turističke ponude grada. Turistička zajednica svakodnevnim aktivnostima radi na unapređenju svih oblika selektivnog turizma u gradu Trogiru uključujući cikloturizam, sportski turizam, nautički turizam, kulturni turizam, a veliki potencijali se za Trogir u narednom periodu otvaraju u segmentu filmskog turizma, turizma digitalnih nomada i kongresnog turizma. Uvažavajući opće preduvjete koje Trogir ima u vidu razvoja selektivnih oblika turizma, promocija Trogira kao jedinstvene i poželjne destinacije vjenčanja osim što privlači posjetitelje koji su vezani uz navedenu tematiku, pridonosi i sveukupnoj prepoznatljivosti i promociji grada kao izrazito poželjne i jedinstvene destinacije u Republici Hrvatskoj, a Trogir se zahvaljujući svojoj bogatoj kulturnoj baštini i prirodnim ljepotama uvelike ističe na mapi svjetskih destinacija. Turizam vjenčanja neizostavan je dio unapređenja turističke ponude grada. Pokroviteljstvom i sudjelovanjem na Međunarodnom sajmu vjenčanja uz promociju Trogira kao destinacije vjenčanja, Turistička zajednica grada Trogira na ovaj način svojim prisustvom podržava i rad poduzetnika koji ulažu u ponudu i trude se pratiti svjetske trendove kako bi postali konkurentni na tržištu te privukli veći broj stranih turista koji će svoje vjenčanje održati u Splitsko – dalmatinskoj županiji, kazao je Marin Piveta, direktor TZ grada Trogira.


Foto: TZ Trogir

ZADNJE OBJAVE