12 C
Trogir
Srijeda, 7 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIRSKE MAŠKARE PRUZELE KLJUČEVE GRADA

TROGIRSKE MAŠKARE PRUZELE KLJUČEVE GRADA

TROGIRSKA KARNEVALSKA UDRUGA RAŠPIN JUTE svake godine organizira primopredaju ključeva Grada Trogira maškarama. Tema ovogodišnjeg karnevala su mostovi, a glavni projekt je tiramol ili zip line za prijevoz do Čiova.

  • Gradonačelnik nam slabo diše jer ključeva nema više. Istina je da naša vlast neće dugo trajati. Projekti nam nisu zahtjevni, no praktični su. Tema su nam mostovi. Uspoređuju nas s Venecijom, no od sličnosti najviše što osta je da si nekad moga priko svakog mosta. Prvo se drveni ruvina, kažu da je slabo vide minja. Sada i stari čiovski minja ruho. Srića novog jer da njega nije, samo bi nam mali osta. Da umanjimo čiovsku bol razapet ćemo tiramol, kazao je predsjednik TKURJ Tonći Barada.
  • Danas smo predali ključeve Grada maškarama. Zbog epidemioloških mjera smo primopredaju održali u loži. To bi moglo postati tradicija jer su tu kao simbol gradska vrata. Nova vlast ima zanimljive projekte i najviše mi se sviđa tiramol kao zip line prema Čiovu. Grad ostavljamo u dobrim rukama, a mi idemo na godišnji, našalio se trogirski gradonačelnik Ante Bilić.
  • Pripremili smo vam puno lipih stvari. Puno truda smo uložili i donili tiramol kako bi svi mogli doći u naš lipi grad, a ne da moraju čekat vapor. Dva „macana“ će vrtit tiramol i lipo svih prebacit s Čiova u grad. Još tribamo isplest kofu za udobniji prijevoz. Sve ovo je ideja naše Ivanke Stipčić, kazuje nova dogradonačelnica Senka Špika.

ZADNJE OBJAVE