13 C
Trogir
Utorak, 21 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIRSKE MAŠKARE PRUZELE KLJUČEVE GRADA

TROGIRSKE MAŠKARE PRUZELE KLJUČEVE GRADA

TROGIRSKA KARNEVALSKA UDRUGA RAŠPIN JUTE svake godine organizira primopredaju ključeva Grada Trogira maškarama. Tema ovogodišnjeg karnevala su mostovi, a glavni projekt je tiramol ili zip line za prijevoz do Čiova.

  • Gradonačelnik nam slabo diše jer ključeva nema više. Istina je da naša vlast neće dugo trajati. Projekti nam nisu zahtjevni, no praktični su. Tema su nam mostovi. Uspoređuju nas s Venecijom, no od sličnosti najviše što osta je da si nekad moga priko svakog mosta. Prvo se drveni ruvina, kažu da je slabo vide minja. Sada i stari čiovski minja ruho. Srića novog jer da njega nije, samo bi nam mali osta. Da umanjimo čiovsku bol razapet ćemo tiramol, kazao je predsjednik TKURJ Tonći Barada.
  • Danas smo predali ključeve Grada maškarama. Zbog epidemioloških mjera smo primopredaju održali u loži. To bi moglo postati tradicija jer su tu kao simbol gradska vrata. Nova vlast ima zanimljive projekte i najviše mi se sviđa tiramol kao zip line prema Čiovu. Grad ostavljamo u dobrim rukama, a mi idemo na godišnji, našalio se trogirski gradonačelnik Ante Bilić.
  • Pripremili smo vam puno lipih stvari. Puno truda smo uložili i donili tiramol kako bi svi mogli doći u naš lipi grad, a ne da moraju čekat vapor. Dva „macana“ će vrtit tiramol i lipo svih prebacit s Čiova u grad. Još tribamo isplest kofu za udobniji prijevoz. Sve ovo je ideja naše Ivanke Stipčić, kazuje nova dogradonačelnica Senka Špika.

ZADNJE OBJAVE