18 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIR“Putovanje tišinom” – 13. salon Likovne udruge Trogir otvara se 3. listopada...

“Putovanje tišinom” – 13. salon Likovne udruge Trogir otvara se 3. listopada u 19:30

Zaputite se na “Putovanje tišinom” u organizaciji Likovne udruge Trogir! Garantirani polazak na ovu umjetničku (avan)turu je u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira u utorak, 3. listopada 2023. u 19:30.

Očekuje vas putovanje na živopisne slikarsko-fotografske destinacije, putovanje na kojem će vaši vodiči biti članovi udruge: Anđelka Balov, Milena Belas, Ana Bilač, Esther Canata, Magdalena Kudelik, Maja Maljković Zelalija, Marija Markovina, Snježana Mayer, Snježana Matić, Antonio Miše i Daria Opačak Škaro. Što su za ovogodišnju, 13. tradicionalnu izložbu stvorili inspirirani temom “Putovanje tišinom” moći ćete razgledati do 13. listopada 2023. godine.

“U tišini našeg malog ja, neometani podražajima eksternog, kreativnost se budi postajući svjetlo, uobličavajući se u svijet proživljenog. Kaos oko nas tjera naš bitak da se pobuni i umjesto nereda stvori red unutar svakog od nas.
Sve naše male bitke su uvijek vođene unutar misaonog, bojama i kistom, dlijetom i kamenom, drvom, žicom, tekstilom, svime što nam je nadohvat ruke i što nas inspirira i daje nam poticaj da stvorimo nešto lijepo, da damo svoj pečat postojanju unutar postojanja.
I kako onda ne biti vojnik kista i boja kad nam pružaju neograničene mogućnosti kao svemir?!
Tišina koja govori, tišina koja urla, smije se i moli.
Tišina koja progovara kroz sasvim drugačiji put kojim se migolji do cilja.
Tišina koja putuje našim bitkama da bi se uobličila u predivni šareni svijet.

Evo nas zajedno već 13. put, na tradicionalnoj izložbi, putujući tišinom.”

Kao i prošle godine, prigodni tekst potpisuje Snježana Mayer, a plakat izložbe Maja Maljković Zelalija.

Tekst i Foto: MGT

ZADNJE OBJAVE