7 C
Trogir
Četvrtak, 20 siječnja, 2022
NaslovnicaSPORT1. listopada Europski dan borbe protiv depresije: Trkom protiv depresije

1. listopada Europski dan borbe protiv depresije: Trkom protiv depresije

U petak, 27.09.2019. održala se utrka “Trkom protiv depresije” koju su organizirali SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin i SŠ Ivana Lucića povodom Europskog dana borbe protiv depresije koji se obilježava 1. listopada.

Cilj ove akcije je bio osvijestiti i informirati učenike o ovom velikom problemu današnjice te načinima prevencije. Kako se depresija javlja kod mladih znatno češće nego što ljudi misle učenici će unutar škole biti educirani o posljedicama, načinima pomoći i prevenciji depresije. 

Učenici su trčali 2 km, a učenice 1 km oko stare gradske jezgre startom kraj kule Kamerlengo. Sudjelovalo je 70-ak učenika. Najbrži učenici su nagrađeni medaljama i novčanim bonovima iz Intersporta:

Učenice:

1. Matea Tomić (SSŠ B.J.T.),

2. Sara Baturina (SŠ I.L.),

3. Marija Matijaš (SŠ I.L.).

Učenici: 

1. Enio Ratković (SŠ I.L.),

2. Lucijan Drnasin (SŠ I.L.),

3. Marin Ljubica (SŠ I.L.).

U organizaciji su sudjelovale psihologinje Marija Bilić i Manuela Ujević te profesori Ana Coce Novak, Lucijana Škrlj, Ante Miše, Sandra Baturina, Željka Bakotin i Antonija Posavec. 

Posebno bi htjeli zahvaliti svima koji su nam pomogli realizirati ovu utrku, a to su: Grad Trogir, General studio koji nam je donirao prekrasne medalje, TZ grada Trogira i Zajednica sportova grada Trogira koji su nam donirali majice, Policijskoj postaji Trogir koja se brinula za sigurnost naših učenika na cesti, ravnateljici Karmen Sinanović i ravnatelju Jakši Geiću koji su omogućili provođenje ove aktivnosti te nagrade u Intersportu i vodu za natjecatelje.

Nadamo se da će ova utrka postati dio tradicije i preventivnih programa naših škola i da će privući pažnju učenika i  potaknuti ih na bavljenje tjelovježbom kako bi postigli i održali tjelesno i mentalno zdravlje.  

 

ZADNJE OBJAVE