19 C
Trogir
Subota, 24 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRKLAPA STIVANJA U FINALU OVOGODIŠNJEG FESTIVALA DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ

KLAPA STIVANJA U FINALU OVOGODIŠNJEG FESTIVALA DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ

Nakon dvije izborne večeri, koje su održane 3. i 4. srpnja na Trgu Stjepana Radića u Omišu, poznati su svi sudionici završnih VEČERI OVOGODIŠNJEG FESTIVALA DALMATINSKIH KLAPA. Ukupno je sudjelovalo 26 muških i ženskih klapa. Finale će se održati 16. i 17. srpnja na Trgu Svetog Mihovila u Omišu.

Deset najboljih ženskih klapa koje ćemo slušati u ženskom finalu, 16. srpnja su: 

Kapric-Zadar, Luše-Split, Oželanda-Zagreb, Figurin-Zagreb, Euterpa-Zagreb, Ventula-Split, Stentoria-Daruvar, Sorelo-Zagreb, STIVANJA-TROGIR i Mir-Međugorje.

Deset muških klapa koje će nastupiti u završnoj večeri u subotu, 17. srpnja su: 

Vinčace-Novi Vinodolski, Kaše-Dubrovnik, Stine-Zagreb, Mriža-Split, Bošket-Zagreb, Krunik-Kučine, Sagena-Zagreb, Kolapjani-Sisak, Sebenico-Šibenik i Concordia-Međugorje.

  • Klapa Stivanja je po drugi put ušla u finale Omiškog festivala. Konkurencija je bila jaka, tu su ponajbolje klape kao npr. Luše koje već dugi niz godina osvajaju Omiški festival, Ventula je također u vrhu, a i ženska klapa Kapric iz Zadra jako obećava. Naše cure pjevale su pjesme „U zemlju latinsku“ koju je napisao Krešimir Magdić i tradicijsku „Ponoć je mila moja majko“, a u finalu se jedna od pjesama mora promijeniti. Zbog ove situacije smanjio se broj posjetitelja tako da se već za izvršne večeri tražila karta više što se očekuje i za finale, kazao nam je umjetnički voditelj ŽK Stivanja Mario Markovina.

Foto: Klapa Stivanja

ZADNJE OBJAVE