24 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRZIMSKA ADVENTURA TROGIR 2022.: PETO JUBILARNO IZDANJE NAJPOPULARNIJEG ADVENTSKOG FESTIVALA U DALMACIJI

ZIMSKA ADVENTURA TROGIR 2022.: PETO JUBILARNO IZDANJE NAJPOPULARNIJEG ADVENTSKOG FESTIVALA U DALMACIJI

Na konferenciji, direktor Turističke zajednice grada Trogira, Marin Piveta i zamjenik gradonačelnika grada Trogira, Viktor Novak, predstavili su program ovogodišnje Zimske adventure.

  • Ove godine je naša jubilarna 5. Zimska Adventura, što znači da nastupaju neke promjene, s obzirom da se dođe do zasićenja kada je uvijek sve isto. Shodno tomu, došlo je do promjena u organizaciji, izgledu glavnog gradskog trga, dodatne lokacije za adventska događanja, dekoraciji (novi ukrasi, više ukrasa, veća jelka i sl.)… Isto tako, Grad Trogir, kao i svake godine omogućava besplatan parking tijekom trajanja adventa, na svim lokacijama kojima upravlja Trogir Holding d.o.o., kazao je zamjenik gradonačelnika Novak.
  • Trogirska Zimska Adventura se proteklih godina pozicionirala kao ponajbolji zimski festival u kategoriji malih gradova upravo zbog ugodne, intimne atmosfere koju pruža glavni gradski trg unutar UNESCO zaštićene stare jezgre, kazuje direktor Turističke zajednice Piveta.

Adventski program Zimske Adventure u Trogiru započinje 2. prosinca koncertom Harija Rončevića na Trgu Ivana Pavla ll, koji će i ove godine biti središnje mjesto zabave i druženja u toplom božićnom ambijentu. Pored toga, drugi izvođači koji će zagrijati blagdansku atmosferu na glavnom gradskom trgu između ostalih su: Amel Ćurić (06.12.), Detour (09.12.), Luka Nižetić (13.12.), Dino Dvornik tribute band (16.12.), Magazin (20.12.), Jura Stublić (23.12.), Matija Cvek (27.12.), Jasna Zlokić (30.12.), dok će naši sugrađani i posjetitelji Novu godinu dočekati u dva termina u jutarnjem od 11 sati uz Centrifuga Bend, te u večernjem terminu uz Trogirske kante koji će uvesti Trogirane u Novu 2023. uz svečani vatromet.

Jutarnji sati su rezervirani za najmlađe pa će tako 06.12. sa svojim blagdansko-scenskim nastupom na trgu nastupiti Dječji vrtići Trogir, uz doček sv. Nikole u 12 sati, dok nas 10.12. očekuje nastup Udruge glazbeni talenti – Music Talents iz Splita, 11.12. predstava za djecu pod  nazivom Zima, zima, e pa šta, 13.12. blagdanski nastup Dječjih vrtića Trogir, te doček sv. Lucije, 23.12. u 12 sati doček Djeda Božićnjaka, a 30.12. predstava Mini disco show.

Osim, adventa na glavnom gradskom trgu, ove godine nas kulturno-zabavni program očekuje na dodatnim lokacijama. Naime, u Budislavićevoj ulici u suradnji s Likovnom udrugom Trogir, očekuje nas mini advent sa bogatim programom radionica za djecu te izložbi članova likovne udruge, a u Muzeju Grada Trogira će se tijekom prosinca odvijati razne radionice, predstavljanja i izložbe. Također, u glavnoj ulici će biti pozicionirane dvije trgovačke kućice sa gastro ponudom, a u Parku Malarija nas 19.12. očekuje koncert Je Je Benda.

Ulaz na sve koncerte i događanja je besplatan za sve naše sugrađane i posjetitelje!

ZADNJE OBJAVE