10 C
Trogir
Srijeda, 3 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRGrbin u Trogiru predstavio SDP-ovu politiku za reformu radnog zakonodavstva

Grbin u Trogiru predstavio SDP-ovu politiku za reformu radnog zakonodavstva

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u subotu u Trogiru da se dostojanstvo zaposlenih u Hrvatskoj može osigurati povećanjem plaća i većom sigurnošću radnog mjesta, što se može provesti ako postoji politička volja.

Grbin je ustvrdio kako je pitanje radničkih prava najvažnija tema za SDP. “Želimo da ljudi mogu dostojanstveno živjeti od svog rada”, istaknuo je na tribini „BOLJI RAD, BOLJI ŽIVOT“, održanoj u Gradskoj vijećnici u Trogiru. Također je istaknuo da pitanje premalih plaća i mirovina građani ocjenjuju kao najvažniji problem Hrvatske, uz korupciju.

Predsjednik SDP-a kazao je da je ta politička stranka od početka ove godine predlagala mnoge mjere za borbu protiv inflacije. Osim toga, dodao je, kroz Zakon o radu može se osigurati da se na odgovarajući način radnicima plati prekovremeni rad, rad subotom, nedjeljom, noću ili praznicima, čime bi se povećale plaće.

Predsjednik GO SDP Trogir Ante Bilić kazao je kako je današnja tribina aktualna jer smo u vremenima inflacije kada sve poskupljuje, a realne plaće padaju. „Drago mi je da se veliki broj sugrađana uključio u konstruktivnu raspravu“, zaključio je Bilić.

Foto: Ivana Ivanović

ZADNJE OBJAVE