20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIR„Zaželi promjenu!“ donosi pozitivne promjene u živote starijih i nemoćnih osoba trogirskog...

„Zaželi promjenu!“ donosi pozitivne promjene u živote starijih i nemoćnih osoba trogirskog područja

Projekt Udruge TOMS „Zaželi promjenu!“ predstavljen je novinarima ovu srijedu u Gradskoj vijećnici.

Udruga TOMS je u studenom 2018. započela s provedbom projekta „Zaželi promjenu!“ čija je ukupna vrijednost 4.125.973,80 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

U sklopu projekta Udruga je zaposlila 24 žene na poslovima pružanja pomoći i podrške starijim osobama i osobama kojima je zbog bolesti ili nekih drugih teških životnih okolnosti, potrebna pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Kako se moglo čuti na jučer održanoj konferenciji za medije, zaposlene žene su kao i korisnici njihovih usluga jako zadovoljni.

Nositelj projekta je Udruga tjelesnih invalida TOMS, a partneri u provedbi su Grad Trogir, Općina Marina, HZZ područni ured Split i Centar za socijalnu skrb Trogir. Navedeni projekt odobren je u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“, a u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Riječ je o operativnom programu iz Europskog socijalnog fonda, Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Provedba projekta značajno će doprinijeti povećanju kvalitete života velikog broja stanovnika trogirskog područja, pripadnicima teže zapošljivih skupina uključivanjem na tržište rada, a krajnjim korisnicima pružanjem pomoći koja im je prijeko potrebna.

 Foto: Dino Čaljkušić

{gallery}tomszazeli{/gallery}

ZADNJE OBJAVE