19 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRZAVRŠENO SEDMO IZDANJE DALMATINKO CUPA

ZAVRŠENO SEDMO IZDANJE DALMATINKO CUPA

HAJDUK DOMINIRAO, DINAMO OSVOJIO SEDMODNEVNO PUTOVANJE U DUBAI. ŽNK DONAT NAJBOLJI U ŽENSKIM KATEGORIJAMA

Finalnim utakmicama u Trogiru završilo je sedmo izdanje Dalmatinko cupa. Ove godine natjecalo se više od tri tisuće sportaša iz 13 zemalja, a najveće uspjehe ostvarili su dječaci iz akademija Hajduka i Dinama. Upravo je finale ova dva tima u kategoriji U13 bilo najposjećenije, a zagrebački mladići pobijedili su 1:0 i tako osvojili glavnu nagradu, sedmodnevni put u Dubai.

  • Ponosan sam na sve nogometašice i nogometaše koji su pokazali pravo nogometno umijeće i želju za pobjedom. Hvala i svim klubovima koji su dolaskom uveličali turnir, a posebno klubovima iz ratom zahvaćene Ukrajine te dalekog Kazakhstana i Uzbekistana. Lijepo je bilo vidjeti djecu kako se druže, kupaju i stvaraju prijateljstva za cijeli život. Hvala i sponzorima koji su pomogli da se ovako zahtijevan turnir organizira i jedva čekamo osmo izdanje turnira, kazao je Domagoj Bojčić, organizator Dalmatinko cupa.

U ostalim uzrasnim kategorijama dominirao je Hajduk koji je u kategoriji U12 u finalu pobjedom od 2:0 protiv slovenske Olimpije osvojio prvo mjesto, kao i u kategoriji U10 gdje je u finalu s 3:0 pobijedio NK Domžale i osvojio prvo mjesto. Hajduk je i u kategoriji U8 osvojio prvo mjesto, u kojoj je u finalu s visokih 12:1 rutinski pobijedio poljski Zaglebie.

Dinamovi dječaci su osim u finalu U13 kategorije u kojoj su slavili protiv Hajduka i u kategoriji U9 pobjedom od 6:0 protiv GOŠK-a osvojili prvo mjesto.

U ženskoj konkurenciji U13 i U15, zadarske nogometašice iz ŽNK Donat osvojile su prvo mjesto u obje kategorije pobjedama u finalu protiv Istre, odnosno Hajduka.

Od individualnih uspjeha u ženskim sekcijama najefikasnijom nogometašicom u kategoriji U15 proglašena je Mia Pestić iz ŽNK Donat, dok je Karmen Trošelj iz istog kluba proglašena najboljom vratarkom. Nagradu za najbolju igračicu dobila je Lana Kožul iz ŽNK Hajduk Split. Zadarski klub je i u kategoriji U13 dao najefikasniju igračicu turnira, Teu Blajić.

Hajdukov Zvonimir Đolonga je u kategoriji U10 proglašen najboljim vratarom turnira, dok je Jakov Bajkuša proglašen najboljim igračem.

Shakhtar je u kategoriji U14 osvojio prvo mjesto pobjedom od 4:1 u finalu protiv novosadske Vojvodine, a u istoj kategoriji imali su i najboljeg vratara, strijelca i igrača turnira.

Sve rezultate i poredak timova možete provjeriti na službenoj web stranici https://dalmatinko.hr/raspored-utakmica-2022-2/?lang=en

ZADNJE OBJAVE