8 C
Trogir
Petak, 8 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRViktor Novak: "Pozivam sve rekreativce da nam se pridruže"

Viktor Novak: “Pozivam sve rekreativce da nam se pridruže”

Natjecanja u sklopu 4. Trogir Outdoor festivala nastavljaju se već ovog vikenda. U subotu, 28.5. očekuje nas trail utrka na Čiovu, s tri staze različite duljine i zahtjevnosti.

„Fire“ je staza duga 20 km  i prikladna je za naprednije natjecatelje. Starta pokraj samostana Gospa od prizidnice (Slatine), prolazi pokraj crkve Sv. Mavra (Žedno) i završava u Trogiru. Limit za završiti utrku je 4 sata.

„Earth“ je naziv staze duge 11 kilometara, prikladna je za rekreativce i naprednije natjecatelje. Limit je utrku završiti u roku od 3 sata.

„Water“ je staza duga 5 km i prikladna je za početnike, šetače, rekreativce i djecu (ne mlađu od 7 godina). Utrka ide preko samostana sv. Ante, a potrebno ju je završiti u roku od 2 sata.

Nakon završetka utrka, održat će se prigodan zabavni program i večera za natjecatelje na trogirskoj rivi.

  • Vezano za nadolazeći trail, naglašavam da se promet neće zatvarati jer se utrka odvija po brdskim stazama. Zanimljivost je da će se natjecatelji brodom prebaciti na čiovsku rivu gdje je start. Prijave idu dobro i očekujemo preko 150 natjecatelja. Ovim putem pozivam sve rekreativce da nam se pridruže. Ne moraju trčati, mogu prošetati u društvu svoje djece, prijatelja, kućnih ljubimaca itd. Prijave su u tijeku putem web stranice www.stotinka.hr, no možete se prijaviti i na sam dan utrke pola sata prije starta, kazuje zamjenik gradonačelnika Trogira Viktor Novak.
  • Čiovo ima puno netaknutih kutaka i skrivenih dijelova koje se isplati istražiti, a staze ove utrke vode upravo tu. Istu večer, odmah blizu cilja, u sklopu street food festivala Babarol je i koncert Vinka Čemeraša & Talvi Tuuli na otvorenom, Dakle, savršen recept za dobro iskorištenu subotu, poručili su iz Trail i treking kluba Strka.

Poslušajte emisiju Gradskog radija Trogir “Dobar dan” – gosti: zamjenik gradonačelnika Trogira Viktor Novak i predsjednik Triatlon kluba Split Ivan Pavić…

ZADNJE OBJAVE