20 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRVICEPRVAKA TUDORA BILIĆA UGOSTIO TROGIRSKI GRADONAČELNIK

VICEPRVAKA TUDORA BILIĆA UGOSTIO TROGIRSKI GRADONAČELNIK

Na Svjetskom prvenstvu klase Zvijezda održanom od 4. do 11 rujna u Kielu, Tonči Stipanović i Tudor Bilić osvojili su srebrenu medalju. Pred finalnu regatu bili su četvrti, u zadnjem izuzetno zahtjevnom plovu osvojili su treće mjesto što im je bilo dovoljno za ukupnu drugu poziciju na pobjedničkom postolju. Tim povodom Trogiranina Tudora Bilića ugostio je gradonačelnik Ante Bilić u pratnji svog zamjenika Viktora Novaka.

  • Zahvaljujem se gradonačelniku i gradskoj upravi na pozivu, podršci, poklonu i Zahvalnici. Ovo je moj najbolji uspjeh u jedrenju do sada i mislim da je jedan od najboljih JK Trogir. Nadam se da će ovo biti poticaj razvoju sporta u gradu i ako budem primjer bar jednom djetetu to puno znači. U manjim gradovima teško je izbalansirati proračun kako bi se podržalo sve sportove, no grad nas prati koliko može. Sport je pao na marginu, stoga se trebamo svi zajedno potruditi oko ostvarenja još boljih rezultata. Jedrenje je vezano uz Trogir od samog osnutka kluba i pomorska kultura je nešto što treba njegovati, kazao je jedriličar Tudor Bilić.
  • Na ovaj način htjeli smo iskazati priznanje i zahvalnost za uspjeh. JK Trogir postiže odlične rezultate. Nedavno je Luka Rožić bio osmi na svjetskom prvenstvu u jedrenju na dasci, a sada imamo i viceprvaka svijeta. Potičemo mlade da se što više uključe u jedrenje i ostale sportove. U Trogiru je zadnjih godinu dana došlo do procvata sporta od muškog i ženskog rukometa, nogometa, ženske odbojke, jedrenja…  Koliko je god to moguće, pratiti ćemo sve naše sportaše, kazuje trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

AL

Foto: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE