22 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRZAPOČINJE OBNOVA STAROG ČIOVSKOG MOSTA

ZAPOČINJE OBNOVA STAROG ČIOVSKOG MOSTA

Obnova starog čiovskog mosta započinje u utorak, 21 rujna 2021. Potreba za obnovom je prvenstveno funkcionalna, ali i estetska. Konstrukcija će biti ojačana, s novim dijelovima i instalacijama prema najmodernijim građevinskim standardima, ali će i izgled mosta dotjeran – zamijenit će se ograda, postaviti nova rasvjeta, novi asfalt… Svi elementi, uključujući i semafore, bit će novopostavljeni.

Hrvatske ceste i Grad Trogir će za potrebe dnevne migracije stanovništva u centru grada za vrijeme izvođenja radova na mostu kao zamjenski pravac pješačkog prometa osigurati bez naplate brodsku liniju Gradska riva – Čiovska riva (udaljenost dviju obala je cca 100 metara), dok će se za potrebe automobilskog prometa koristiti novoizgrađeni Čiovski most. Predviđeni rok dovršetka radova je osam mjeseci od početka.

  • Ovim putem donosimo informaciju o početku projekta sanacije starog pokretnog mosta Trogir na županijskoj cesti oznake ŽC6136 koji je Odlukom Vlade Republike Hrvatske povjeren Hrvatskim cestama. Planirani početak radova je 21. rujna u 9 sati kada će se za potrebe izvođenja radova ograditi područje građevinskog zahvata te zabraniti promet pješaka i vozila preko mosta. Ugovor o izvođenju radova potpisan je s tvrtkom Spegra d.o.o. iz Splita u vrijednosti od 20.220.459,92 kuna (bez PDV-a) i ugovornim rokom izvođenja radova od 8 mjeseci. Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Geoexpert-IGM d.o.o., dok je usluga stručnog nadzora ugovorena s Institutom IGH. Projektnom dokumentacijom predviđena je demontaža čelične pokretne rasponske konstrukcije koja će se podići specijalnim dizalicama i spuštati na plato smješten u morskom tjesnacu, dok će se zbog ekoloških i tehničkih uvjeta izrada antikorozivne zaštite izvesti unutar tvornički kontroliranih uvjeta. Ujedno će se ovim zahvatom održavanja obnoviti svi dijelovi konstrukcije mosta uključujući kompletnu strojarsku i elektro opremu kao i kolničku konstrukciju. Projekt podrazumijeva i postavljanje nove dekorativne rasvjete mosta. Molimo za razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja radova – poručili su iz Hrvatskih cesta.

ZADNJE OBJAVE