18 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRVATROGASNI ZAPOVJEDNICI IZ ISTRE NA PRIJEMU KOD TROGIRSKOG GRADONAČELNIKA

VATROGASNI ZAPOVJEDNICI IZ ISTRE NA PRIJEMU KOD TROGIRSKOG GRADONAČELNIKA

Trogirski gradonačelnik Ante Bilić sa zamjenikom Viktorom Novakom danas je ugostio dvanaest vatrogasnih zapovjednika iz Istre. Riječ je o uzvratnom stručnom skupu zapovjednika Vatrogasnih zajednica Istarske i Splitsko-dalmatinske županije. Naime, naši vatrogasni zapovjednici u Istri su bili u ožujku. Budući da jedino ove dvije županije u Hrvatskoj rade po sistemu zasebnih operativnih područja, susreti su se redovito održavali i u vrijeme nekadašnjeg zapovjednika Ante Vukmana-Ilaka.

Među gostima bili su zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac, njegova dva pomoćnika, zapovjednici tamošnjih Javnih vatrogasnih postrojbi i operativnih područja.

  • Obavili smo konstruktivan razgovor. Gosti su pohvalili podizanje vatrogasne zaštite u Trogiru, ulaganja u sredstva, novi vatrogasni dom, veliki broj novih vatrogasnih vozila, plovilo i ljudstvo. Naše vatrogasce konkretno muči rascjepkanost područja Javnih vatrogasnih postrojbi. Primjer dobre prakse je Istra koja je ujedinila općine i gradove u vatrogasna područja na razini bivših općina. I mi bismo željeli postići tu razinu suradnje, kazuje gradonačelnik Ante Bilić.
  • Evoluirala je svijest kod građana i rukovodstava, vlasti i politike da je vatrogasna služba potrebna. Ne može sva biti profesionalna, mora biti i dobrovoljna. Danas su ugroze sve opasnije, klima se definitivno mijenja i u budućnosti će biti potrebno imati adekvatne službe na dobrobit građana. Izražavam zadovoljstvo podrškom gradova, općina i županija na čemu im se zahvaljujem. I u Trogiru smo se složili kako u vatrogasnu službu treba ulagati, kazao je vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac.
  • Nakon prijema u prostorijama JVP Trogir analizirat ćemo ovogodišnji požar na Čiovu, a potom planiramo predstavljanje ustrojstva SD županije, pojašnjava iz JVP Trogir Marin Buble.

Foto: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE