11 C
Trogir
Četvrtak, 1 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTIUpozorenje građanima o novoj phishing kampanji: Ne nasjedajte, nego obrišite!

Upozorenje građanima o novoj phishing kampanji: Ne nasjedajte, nego obrišite!

Korisničke podatke nemojte nikome davati. Nemojte ih upisivati na sumnjivim internetskim stranicama, a ako ipak jeste, lozinku odmah promijenite!

Ministarstvo unutarnjih poslova RH zaprimilo je više prijava fizičkih i pravnih osoba da su elektroničkom poštom zaprimili phishing poruke putem kojih nepoznati počinitelji iz inozemstva pokušavaju na prijevaran način doći do protupravne imovinske koristi.

Molimo građane da ne odgovaraju na takve poruke te da ažuriraju lozinke za pristup svojoj elektroničkoj pošti, a same poruke je dovoljno izbrisati.

Savjetujemo građanima da svoje korisničke podatke i lozinke ne daju nikome niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama, a ukoliko su to učinili neka lozinku odmah promijene. Ukoliko identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, moraju promijeniti i nju.

Na MUP TV YouTube kanalu pogledajte više savjeta o sigurnijem internetu te na Twitter računima MUP-RH i CERT.hr:  #Surfajsigurnije    #internetskeprijevare


*Phishing je cyber kriminal u kojem se meta ili ciljevi kontaktiraju e-poštom, telefonom ili porukom od strane nekoga tko se predstavlja kao institucija kako bi namamio pojedince na pružanje osjetljivih podataka kao što su podaci koji mogu identificirati identitet, podaci o bankovnim i kreditnim karticama i lozinke

ZADNJE OBJAVE