24 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRUdruga TOMS provodi informativno-edukacijska predavanja

Udruga TOMS provodi informativno-edukacijska predavanja

Projekt „Lokalnim partnerstvom do svijeta rada“, sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, bavi se problemom nezaposlenosti, socijalne isključenosti i negativnih demografskih kretanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Osnovni cilj projekta je unaprjeđivanje održivosti, utjecaja i učinkovitosti lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko-dalmatinske županije, kao i unaprjeđivanje zapošljavanja i samozapošljavanja svih građana, a posebice ranjivih skupina.

Aktivnosti projekta nastoje povećati zapošljivost, potaknuti razvoj novih, kvalitetnih radnih mjesta kroz poticanje (samo)zapošljavanja, poduzetništva i društvenog poduzetništva. U sklopu projektnih aktivnosti, provode se informativno-edukacijska predavanja koja su osmišljena s ciljem jačanja svijesti o važnosti aktivnog pristupa obrazovanju, zapošljavanju i samozapošljavanju te povezivanja i suradnje dionika na tržištu rada. Predavanja su namijenjena nezaposlenima koji žele saznati nešto više o poduzetništvu i mogućnostima pokretanja vlastitog posla, ali i steći motivaciju za aktiviranje i ulazak u svijet rada.

Predavanja se održavaju na području Splitsko-dalmatinske županije, a organizira ih nositelj projekta, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, u suradnji s projektnim partnerima Centar za održivi razvoj, TOMS, Zdravi grad i Domine.

Prvo predavanje je održano 2. travnja u Trogiru, drugo će se održati također u Trogiru, 15. travnja u prostoriji Sindikata umirovljenika (pored sportske dvorane) s početkom u 11 sati , a treće 16. travnja u Srednjoj školi braće Radić, Put poljoprivrednika 5 Kaštel Štafilić u 14 sati.

ZADNJE OBJAVE