17 C
Trogir
Nedjelja, 24 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAPotpisan međustranački sporazum SDP-HNS-HSU-HL-stranka rada: Želimo nastaviti voditi Trogir u dobrom smjeru

Potpisan međustranački sporazum SDP-HNS-HSU-HL-stranka rada: Želimo nastaviti voditi Trogir u dobrom smjeru

Dosad smo imali dobru suradnju sa svim mjesnim odborima. Kroz projekt „I tebe se pita!“ pokazali smo koliko su nam mali komunalni projekti bitni i koliko se može postići suradnjom s mjesnim odborima, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić

Potpisivanje međustranačkog sporazuma između Socijaldemokratske partije, Hrvatske narodne stranke, Hrvatske stranke umirovljenika i Hrvatskih laburista – stranka rada uoči izbora za vijeća mjesnih odbora Grada Trogira (5. svibnja) upriličeno je u utorak ujutro u gradskoj loži.

Predstavnici koalicije koja trenutno uspješno obnaša vlast u Trogiru žele nastaviti na istom tragu u osam trogirskih mjesnih odbora, od kojih su u sedam u prošlom mandatu imali većinu i postigli odlične rezultate kroz ulaganja u prometnice, javne površine i drugu infrastrukturu.

-Sigurni smo da grad vodimo u dobrom smjeru i na isti način želimo nastaviti i na razini mjesnih odbora. Ti izbori jako su nam bitni i siguran sam da ćemo na njima ostvariti dobar rezultat s najboljim ljudima. Dosad smo imali dobru suradnju sa svim mjesnim odborima. Kroz projekt „I tebe se pita!“ pokazali smo koliko su nam mali komunalni projekti bitni i koliko se može postići suradnjom s mjesnim odborima. Uvjeren sam da je ovo pobjednička koalicija i da idemo u dobrom smjeru što će se potvrditi 5. svibnja – rekao je Ante Bilić, gradonačelnik Trogira i predsjednik gradske organizacije SDP-a. 

Upravo projekt participativnog budžetiranja „I tebe se pita!“, koji je Trogir započeo kao prvi od dalmatinskih gradova i tako realizirao uspješnu svjetsku praksu uključivanja građana u planiranje proračuna, članovi koalicije ističu kao ključni projekt suradnje Grada i mjesnih odbora te najavljuju da se nastavlja u još većem obujmu.

-Izbori za mjesne odbore najbitniji su izbori za mjesnu samoupravu. Krenuli smo s projektom „I tebe se pita!“ koji je već u prvoj godini polučio sjajne rezultate i imamo velike ambicije s njim u budućnosti, a za uspjeh tog projekta presudna je suradnja s mjesnim odborima – istaknuo je Frane Žižak, predsjednik podružnice HNS-a Trogir, a njegove riječi prisnažio je i predsjednik gradske podružnice Hrvatskih laburista – stranka rada, Božidar Miše

-Ovo je još jedna potvrda da je koalicija stabilna i da idemo zajedno prema našim ciljevima – rekao je Miše.

U narednim tjednima predstavnici koalicije građanima će prezentirati projekte koje namjeravaju realizirati po svim mjesnim odborima, a koje su osmislili na dobrobit svih generacija Trogirki i Trogirana. 

-U ime umirovljenika želim poručiti da je cilj ove koalicije da stvorimo jedno pozitivno ozračje u Trogiru, ugodan život za sve građane. Pozivam sve da izađu na izbore i daju glas onima koji donose i promjenu i bolji Trogir. Pred nama je još puno projekata koje planiramo raditi u korist svih naših građana – zaključio je Tonći Barada iz HSU-a.

Foto: Dino Čaljkušić

{gallery}koalicija2{/gallery}

ZADNJE OBJAVE