29 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRUdruga TOMS: Edukacija pod nazivom „Kako Trogir učiniti dostupnim osobama i turistima...

Udruga TOMS: Edukacija pod nazivom „Kako Trogir učiniti dostupnim osobama i turistima s invaliditetom?“

Edukacija pod nazivom „Kako Trogir učiniti dostupnim osobama i turistima s invaliditetom?“ koju organizira Udruga tjelesnih invalida TOMS u suradnji s profesorima i studentima Ekonomskog fakulteta u Splitu održat će se 10. lipnja u vremenu  od 9 do 10:30 sati u T.C. Marisi.

Edukacija se provodi u sklopu projekta Centar za društveno korisno učenje. Nositelj projekta je Klub mladih Split, a provodi se u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Splitu, Udrugom MoSt, Udrugom Naša dica, Udrugom Srce i Udrugom tjelesnih invalida TOMS. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.

Projekt se provodi prema konceptu društveno korisnog učenja. Društveno korisno učenje (DKU) ili model učenja zalaganjem u zajednici je način putem kojeg studenti mogu svoja teorijska znanja primijeniti u stvarnom životu i doprinijeti razvoju svoje zajednice. Osim što se mladima daje mogućnost aktivnog sudjelovanja u rješavanju društvenih problema povezuje ih se s ostalim relevantnim dionicima u zajednici koji im mogu pružiti dodatna znanja i vještine.

S obzirom da u Europi postotak osoba s invaliditetom u ukupnoj populaciji iznosi 20%, ovo tržište predstavlja izvrsnu priliku za iznajmljivače i ugostitelje. Razvoj ove vrste turizma, koja je u Hrvatskoj nedovoljno razvijena, predstavlja potencijal za produljenje turističke sezone.

Edukacijom se želi informirati sudionike turističke ponude o potencijalu razvoja turizma za sve, odnosno, turizma za osobe s invaliditetom. Predavanje je besplatno i dostupno svima, stoga Vas pozivamo da nam se pridružite i da zajedno krenemo u razvijanje turizma za sve, poručuju iz udruge TOMS. 

ZADNJE OBJAVE