10 C
Trogir
Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAU subotu će Kaštela mirisati na bob

U subotu će Kaštela mirisati na bob

Nakon nekoliko izmjena termina održavanja ovogodišnje Fešte o’ boba u Kaštel Kambelovcu, za što glavnu krivicu snose vremenske neprilike, organizatori iz Udruge o boba odlučili su da će se ovogodišnja Fešta o’ boba održati u subotu, 8. lipnja.

Mjesto održavanja je kao i u godinama do sada, na brcu u Kaštel Kambelovcu, a početak će biti u 16 sati.

Prijave ekipa za sudjelovanje na jednoj od najvećih gastronomskih fešti, ne samo u Kaštelima nego i Dalmaciji, već su započele, a prijaviti se mogu svi zainteresirani koji se žele okušati u pripremanju nekog od zanimljivih jela od boba ili sa bobom.

Za natjecanje je najvažnija dobra volja i osnovno znanje o pripremanju boba, a što će pojedina ekipa spremati, na njima samima je da odluče. Jela mogu biti svakodnevna, tradicionalna, inovativna, nesvakidašnja, slatka, slana, kisela, ljuta…

Jela se, ovisno o mogućnostima ekipa i posjedovanju odgovarajuće opreme mogu kuhati i pripremati i kod kuće, no za cijelu atmosferu i bolji doživljaj ove gastro fešte, mnogi odabiru kuhanje na samom brcu.

Pripremljena jela kušat će tisuće posjetitelja fešte, ali i stručni sud koji će proglasiti najbolja jela, a njihovim tvorcima pripast će zanimljive nagrade.

Svi koji se žele okušati u pripremanju jela, svoje mjesto na brcu mogu rezervirati prijavom na broj mobitela 098/490-323, a na taj način mogu dobiti i sve dodatne informacije.

 

ZADNJE OBJAVE