10 C
Trogir
Petak, 27 siječnja, 2023
NaslovnicaOstaloZABAVAU utorak na splitskoj rivi veliki humanitarni koncert: Najveća imena estrade pjevaju...

U utorak na splitskoj rivi veliki humanitarni koncert: Najveća imena estrade pjevaju za djecu KBC-a Split

Na glazbeno – humanitarnom spektaklu ‘Ključ života’ nastupit će neka od najvećih imena splitske estrade 

Tradicionalni koncert za Svetoga Duju ove godine ima snažnu notu dobrote. Za Dan grada Splita na Rivi održat će se prvi put humanitarna akcija i to s ciljem prikupljanja sredstava za Dječju traumatologiju odjela fizikalne medicine.

Na glazbeno – humanitarnom spektaklu ‘Ključ života’ nastupit će neka od najvećih imena splitske estrade, Neno Belan, Gibonni, Tedi Spalato, Doris Dragović, Goran Karan, Jole, Giuliano & Diktatori Buđenje, Tiho Orlić, Domenica, Dalmatino… Koncert je, naravno, besplatan Splićanima i gostima, a sredstva će se prikupljati putem call centra uz izravan prijenos na HTV-u od 20.05 sati.

Otvoren je i poseban telefonski broj 060 9002, koji će vjerujemo, poznavajući veliko hrvatsko srce zvoniti neprestano tijekom koncerta.

Za melodiju dobrote i ‘Ključ života’ na dan zaštitnika grada zaslužan je Tomislav Mrduljaš, dok je organizator koncerta Glazbena mladež na čelu s ravnateljem Marinom Kaporelom. Tiho Orlić je glazbeni producent. Mrduljaš nam je otkrio da se ideja rodila na inicijativu dr. Dinka Pivalice, pročelnika Zavoda za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju KBC-a Split.

Bolnici su nužna sredstva, a kroz razgovor su, u suradnji s Gradom, došli na ideju da humanitarni koncert organiziraju za Svetoga Duju. Naziv hvale vrijedne akcije ‘Ključ života‘ je i više nego simboličan. Svjedoci smo kako je upravo ‘ključ života’ najčešće u rukama dobrih ljudi, spremnih pružiti ruku kada treba.

Sav prihod Dječjoj traumatologiji odjela fizikalne medicine

– Izvođači nisu dvojili ni trena, rado su se odazvali kao i uvijek spremni dati svoj doprinos kada je potrebno. Glazbenici nastupaju besplatno, a sav prihod Dječjoj traumatologiji odjela fizikalne medicine ići će od call centra – rekao je Mrduljaš. Humanitarni broj će biti otvoren već od subote, 27.travnja, i ovom prigodom pozvao je ljude dobre volje da nazovu i doniraju koliko mogu jer svaka kuna ide najpotrebnijima. Mrduljaš vjeruje u veliki odaziv na koncert i pozive iz cijele Hrvatske. – Siguran sam da će koncert zaista biti spektakularan jer je riječ o najvećem humanitarnom događaju ove godine – zaključio je Mrduljaš.

Izvor: Dalmacija danas 

 

 

ZADNJE OBJAVE