26 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRU Trogiru svečano proslavljen blagdan Gospe od Ružarija: "Nikad nemojmo reći da...

U Trogiru svečano proslavljen blagdan Gospe od Ružarija: “Nikad nemojmo reći da nemamo vremena za molitvu krunice”

Blagdan Gospe od Ružarija  obilježen je u svim trogirskim župama, a posebno je svečano bilo u Kažotićevu nacionalnom svetištu. 

Uoči misnog slavlja, kojeg je predvodio fr. Nikola Leopold Noso, učitelj dominikanskih novaka, održana je procesija Gospinim kipom ulicama grada. Tradicionalno su Gospin kip nosili članovi Udruge Gospe od Karmela. 

U propovijedi je fr. Nikola podsjetio na 15 obećanja koje je Blažena Djevica Marija, Gospa od Krunice dala onima koji mole krunicu, a  uputila ih je sv. Dominiku i bl. Alanu de la Rocheu . 

-Imate li problema u kojima se osjećate nemoćnima i brige koje vas prate cijeli život?  Živite s njima, ali to tako ne treba biti.  Današnja svetkovina nam pokazuje da Bogu ništa nije nemoguće, a to i arkanđeo Gabriel kaže Blaženoj Djevici Mariji. 

Gospodin Isus u Evanđelju kaže, molite i dobit ćete, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se. Gospa nam je obećala velike milosti ako ustrajno molimo krunicu, kazao je propovjednik i dodao kako je  krunica moćno oružje protiv pakla i uništava grijehe. Po molitvi krunice  oduprijet ćemo se zlu koje nas napada i iznutra i izvana. Oni koji ustraju u molitvi krunice na određeni način su osigurali ulazak u Kraljevstvo Božje. 

Dakle, od ovih 15 obećanja mogao bi i sebi i vama dati da izaberemo samo jedno i ako bi ga ozbiljno shvatili, od danas bi svaki dan krunicu imali u ruci i prije spavanja i poslije buđenja. Nikad nemojmo reći da nemamo vremena za molitvu krunice. Neka nam Blažena Djevica Marija izmoli tu milost da molimo njezinu krunicu i tada će mnogi naši problemi postati dio prošlosti,  završio je nadahnutu homiliju fr. Nikola Leopold Noso. 

 Starješina samostana fr. Petar Galić, OP zahvalio je predslavitelju misnog slavlja, đakonu fr. Anti Kazotiju koji je po prvi put svečano navijestio nedjeljno Evanđelje i dominikanskim novacima koji su za ovu prigodu stigli iz Rijeke. 

Zahvale je uputio i svima koji su sudjelovali u svečanosti te Zboru blaženog Augustina Kažotića kojeg vodi Katarina Čičić. 

Nakon misnog slavlja je uslijedila molitva krunice i litanije te Molbenica Kraljici svete krunice.

Foto: Samostan sv. Dominika

{gallery}ruzarij19{/gallery}

ZADNJE OBJAVE