18 C
Trogir
Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRU Trogiru obilježen Dan neovisnosti

U Trogiru obilježen Dan neovisnosti

Povodom Dana neovisnosti, koji se u Republici Hrvatskoj obilježava 8. listopada, na trogirskom groblju i u kapelici sv. Sebastijana položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu, koji su dali svoje živote na putu prema slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj državi.

Počast su im odali gradonačelnik Ante Bilić sa zamjenicima, predsjednik Gradskog vijeća Ante Piteša, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata te predstavnici parlamentarnih stranaka. Molitvu odrješenja za sve poginule u Domovinskom ratu predmolili su don Vinko Sanader i don Dražen Balić.

“Drage Trogirke i Trogirani, sretan vam Dan neovisnosti!Prije 28 godina na ovaj dan Hrvatski je sabor donio odluku o raskidu svihdržavnopravnih veza s bivšom državom te smo postali suverena, samostalna idemokratska Republika Hrvatska. I danas se s posebnom zahvalnošću prisjećamohrvatskih branitelja od kojih su mnogi dali živote za slobodu koju uživamo, alii svih drugih poginulih i nestalih. Na nama je da svi zajedno nastavimo raditiza bolju Hrvatsku. Još jednom u ime Gradske uprave i svoje osobno čestitam vamDan neovisnosti!”, poručio je gradonačelnik.  

Foto: Dino Čaljkušić (Grad Trogir) 

{gallery}danneovisnosti19{/gallery}

ZADNJE OBJAVE