24 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTIU tijeku su upisi u programe Centra izvrsnosti, a pokrenut je i...

U tijeku su upisi u programe Centra izvrsnosti, a pokrenut je i novi, šesti Centar izvrsnosti

Početak nove školske godine znači i mogućnost upisa u programe Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije. Prijave za testiranje za sudjelovanje u programima u školskoj godini 2021./2022. otvorene su do 10. rujna, i to putem aplikacije MIA na internetskoj stranici https://ci-sdz.hr/.

Učenike zainteresirane za sudjelovanje u izvanškolskim programima Centra izvrsnosti matematike, novih tehnologija i informatike te prirodoslovlja na testiranje prijavljuju matične škole. Učenici se u školi mogu javiti razredniku ili nastavniku iz matematike, informatike, tehničke kulture, kemije, fizike i biologije koji će ih uputiti na osobu u školi zaduženu za prijavu. Nakon što škola prijavi učenika, roditeljima stiže e-mail s uputama kako dati suglasnost za testiranje digitalnim putem.

Testiranja za program Centra izvrsnosti novih tehnologija i informatike su na rasporedu 18. rujna, a za programe Centra izvrsnosti matematike i prirodoslovlja 25. rujna. Provest će se u online okruženju putem platforme EDUX, a svi prijavljeni učenici dobit će upute kako pristupiti testiranju.

  • S nestrpljenjem smo čekali početak nove školske godine jer se zaista veselimo ovogodišnjim aktivnostima i programima. Imamo dosta noviteta i puno je izazova pred nama, ali ne možemo dočekati povratne ideje i projekte iz škola koji već stižu na otvorene natječaje i javne pozive. Ovim putem pozivamo sve učenike neka se prijave u jedan od izvanškolskih programa, kao i zainteresirane učenike i odgojno-obrazovne djelatnike da se prijave za provedbu projekata na razini škole, kako bi krenuli stazama izvrsnosti, kazao je ravnatelj Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije Ivica Zelić.

Programi Centra izvrsnosti baštine, poduzetništva te multimedije i jezika provode se u matičnim školama, a škole se za sudjelovanje u ovim programima prijavljuju putem natječaja koji su otvoreni do 17. rujna. Svi detalji postupka prijave objavljeni su u javnim pozivima i natječajima koji se nalaze na internetskim stranicama Centra, a dostavljeni su i školama.

Jedna od novosti je da je pored postojećih pet Centara izvrsnosti matematike, prirodoslovlja, novih tehnologija i informatike, baštine i poduzetništva, pokrenut novi Centar izvrsnosti, multimedije i jezika.

  • Pokrenuli smo novi, šesti Centar izvrsnosti multimedije i jezika. On je usmjeren razvoju interesa djece i mladih u području multimedije i jezika, ali i kreativnosti, inovativnosti, jezičnih kompetencija, medijske pismenosti i informatičkih vještina. Živimo u svijetu novih tehnologija, a ovaj centar će pratiti aktualne trendove multimedijske industrije i sigurni smo da će stečene vještine biti jako korisne u sve bržem i stalno promjenjivom svijetu, kazao je Ivica Zelić

Centar izvrsnosti promiče obrazovanje potencijalno darovitih učenika u Splitsko – dalmatinskoj županiji, s ciljem stvaranja okvira za rad s darovitim učenicima u Hrvatskoj. Svi programi namijenjeni su potencijalno darovitim učenicima od petog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole, a godišnje u programima Centara izvrsnosti sudjeluje više od 1900 učenika iz cijele županije.

Sve informacije o programima i aktivnostima dostupne su na web stranici Centra izvrsnosti https://ci-sdz.hr/.

ZADNJE OBJAVE