14 C
Trogir
Ponedjeljak, 20 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIRSKI LOVCI ODRŽALI IZVANREDNU SKUPŠTINU

TROGIRSKI LOVCI ODRŽALI IZVANREDNU SKUPŠTINU

Lovačka udruga Trogir održala je Izvanrednu Skupštinu. Od 48 članova nazočilo joj je njih 33-oje. Skupštinari su na početku minutom šutnje odali počast preminulom generalu Đuri Dećaku, predsjedniku Hrvatskog Lovačkog Saveza. Nakon izglasavanja i prihvaćanja dnevnog reda utvrđenog ranije na sjednici Upravnog odbora nekolicina članova napustila je sjednicu, no ostalo ih je 25-etero što je bila natpolovična većina i dovoljno da se Skupština održi.

  • Udruga je kao i svake godine odradila radne akcije. Pomogli smo prihrani i dohrani divljih životinja u prirodi te iznošenju vode u sušnim mjesecima. U realizaciji tih aktivnosti imali smo poteškoća zbog nekoliko manjih požara na Čiovu te velikog šumskog požara na kopnenom dijelu, istaknuo je između ostalog predsjednik Goran Džimbeg, podnoseći izvješće o radu, koje je jednoglasno prihvaćeno, kao i ono financijsko. Jednoglasnom odlukom dotadašnji članovi Nadzornog odbora (Stanko Arambašić, Mate Milas i Ivan Hajduk) razriješeni su te dužnosti te su izabrani novi (Jozo Vukman, Marinko Belava i Srđan Reljić). Neno Drežančić s kojim je Udruga kaže predsjednik Džimbeg surađivala glede korištenja lovačkog psa krvosljednika također je jednoglasno razriješen te dužnosti jer Udruga veli nema više potrebe za tim psom. Drežančić je ujedno isključen iz članstva. Došlo je do promjene dva člana Upravnog odbora. Umjesto Joška Miše i Filipa Rožića imenovani su Ivica Pavković i Nikola Pralija. Točka koja je uslijedila i o kojoj se raspravljalo bio je prijedlog da se članarina i rok njezinog plaćanja pomaknu za mjesec dana unaprijed. Tako će prva rata stizati na naplatu od 1. siječnja do najkasnije 15. siječnja tekuće godine. Drugi dio članarine umjesto do 31. ožujka stizat će na naplatu najkasnije do 28. veljače tekuće godine. Ti prijedlozi su jednoglasno usvojeni te će se u izmjenama i dopunama uvesti u Statut.

Kako doznajemo u nastavku Skupštine u opuštenoj atmosferi se pričalo te su se razmjenjivale ideje koje bi mogle unaprijediti rad te Udruge s bogatom tradicijom. U tom kontekstu predsjednik Džimbeg predložio je da se članovi s 50 godina neprekidnog članstva, a ima ih desetak, kandidiraju za neku nagradu, priznanje ili slično koja se dodjeljuju u sklopu proslave Dana grada ili pak neke druge prigode.

  • Tim lovcima ne treba nikakva novčana nagrada nego samo to da ih se netko sjeti i toplom riječi oda priznanje za članstvo. O tom njihovom pola stoljeća dugom djelovanju u Udruzi do sada nitko nije bio ni upoznat. Zato smatram da su to zaslužili jer i oni su sačuvali jedan dio bogate trogirske tradicije, ustvrdio je čelnik trogirskih lovaca.

Skupštinari su razgovarali i o posjeti starih i bivših članova Udruge.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE