18 C
Trogir
Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIRSKA HVIDR-a DIŠE VELIKIM HUMANIM SRCEM

TROGIRSKA HVIDR-a DIŠE VELIKIM HUMANIM SRCEM

Trogirska HVIDR-a i ove godine uoči božićnih blagdana iskazala je svoj senzibilitet prema potrebitim osobama. Tako je Župnom uredu sv. Lovre za siromašne donirala prehrambene artikle (ulje, brašno, šećer …) te Župi Gospe od Anđela pribor i potrošni materijal za likovne radionice koje se organiziraju kroz rad s djecom.

Od jednih i drugih HVIDRA-je dobila zahvalu. Don. Vinko Sanader u ime spomenutog ureda i Župnog Caritasa od srca se zahvalio, kako je naveo na izdašnoj donaciji u hrani koja je namijenjena siromašnim obiteljima i pojedincima u toj župi i gradu Trogiru. Svim članovima HVIDR-e izrazio je iskrene čestite za Božić i Novu 2023.

  • Oduvijek ističemo važnost rada s djecom i mladima. To pokušavamo naglasiti i kroz rad Caritasa na likovnim radionicama i zato smo posebno sretni što su to prepoznali i drugi. Dobili smo vrijednu donaciju pribora i potrošnog materijala za likovne radionice od HVIDR-e Trogir. Hvala svim njezinim članovima s predsjednikom Ivicom Baturinom na čelu što su ovog Božića svoju donaciju dodijelili upravo našem Caritasu te nas na taj način nagradili za dosadašnji rad i trud, ali i zadužili za još jedan predaniji rad s djecom. Hvala, od srca u ime svih volontera i djece koja će ubuduće dolaziti na radionice, navodi se na službenom Facebook profilu Župe Gospe od Anđela

Podsjetimo, trogirska HVIDR-a ne samo uoči Božića već tijekom cijele godine pomaže pojedincima koji su se našli u nevolji ne samo u Trogiru i njegovoj okolici već i šire. Mnogo donacija otišlo je za grad heroj Vukovar (više od deset), za tamošnju bolnicu te liječenje mnogih osoba. Za istaknuti su donacije za Petrinju, primjerice za tamošnju Osnovnu školu donirali su informatičku opremu vrijednu 65.000 kuna. Pomoć je dodijeljena za Škabrnju, također za informatičku opremu, a istom tom opremom opremljene su i škole na području bivše Općine Trogir.

O tome kako HVIDR-a Trogir i njezini članovi dišu velikim humanim srcem, predsjednik Ivica Baturina ne želi puno pričati. Smatra kako to rade s ljubavlju te ističe kako je mnoštvo potrebitih oko nas, a da je sustav glede pomoći nažalost zakazao.

  • Trebamo se solidarizirati. Svakodnevno smo zasuti informacijama o teškim uvjetima u kojima pojedinci žive, doslovno neki nemaju ni za kruh, bolestima od kojih boluju, a nemaju za liječenje i slično. Na to čovjek ipak ne može ostati ravnodušan, kazuje Baturina.

Doznajemo kako ga silno pogađa to što je obnova u potresom pogođenoj Petrinji tako spora, pa razmišljaju kaže o još jednoj donaciji.

GORDANA DRAGAN

Foto: Župa Gospe od Anđela Trogir

ZADNJE OBJAVE