8.3 C
Trogir
Utorak, 26 siječnja, 2021
Naslovnica Ostalo ZABAVA Trogirane za Dan grada očekuje glazbena poslastica

Trogirane za Dan grada očekuje glazbena poslastica

Jedno od najposjećenijih Trogirskih kulturnih ljeta nedavno je završilo, a Grad Trogir i Turistička zajednica prezadovoljni su 49. izdanjem ove tradicionalne manifestacije. U dva mjeseca na raznim lokacijama, od stare gradske jezgre, do Čiova, Drvenika… održani su deseci koncerata, kazališnih predstava, folklornih nastupa među kojima i obilježavanje 50. obljetnice trogirskog KUD-a Kvadrilja. Otvorene su mnoge izložbe, priređeno je 11. izdanje prestižne Opere Selecte, drugi po redu Kula Kula festival nametnuo se kao jedan od hit ljetnih događaja urbane glazbe na Jadranu, kao i drugo izdanje Bokun festivala, festivala osjetila koji donosi mnogo živosti u Trogir i sredinom rujna.

„Iza nas je zaista uspješno i posjećeno Trogirsko kulturno ljeto. Radili smo ga i za naše domaće ljude i domaće goste, kao i za strane, a neke procjene nam govore da je manifestaciju posjetilo nekoliko desetaka tisuća ljudi. Želja nam je da događaj dignemo na još jednu višu razinu i zato već užurbano radimo na pripremi programa za sljedeću godinu kada Trogirsko kulturno ljeto ima svoj 50. jubilej. Želimo da to bude pravi glazbeno-kulturni spektakl“, rekao je Viktor Novak, zamjenik gradonačelnika Trogira.

Iako je još uvijek prerano za otkrivanje detalja, nešto se ipak može znati o trogirskoj Zimskoj adventuri koja se ove godine organizira po treći put.

„Trogirski gradski trg i ovog će prosinca biti centar mnogih događanja. Uskoro ćemo objaviti i cijeli program, ali definitivno mogu reći da će biti još bolji nego prošlih godina.  Dat ćemo još veći naglasak na jutarnja i dnevna događanja za djecu koja su i do sada bila jako posjećena, ali želimo ponuditi još veći izbor igraonica, čitaonica i zabave za najmlađe. Što se tiče glazbenog programa, tu su neka najtraženija imena dalmatinske glazbe, ali i izvrsni hrvatski izvođači urbanijeg štiha“, dodao je Viktor Novak

Osim navedenog, Trogirane za Dan grada, 14. studenog, očekuje još jedna glazbena poslastica, a iz Grada otkrivaju da će uskoro otkriti o kome se radi.   

 

ZADNJE OBJAVE