8 C
Trogir
Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaOstaloZABAVATrogirane za Dan grada očekuje glazbena poslastica

Trogirane za Dan grada očekuje glazbena poslastica

Jedno od najposjećenijih Trogirskih kulturnih ljeta nedavno je završilo, a Grad Trogir i Turistička zajednica prezadovoljni su 49. izdanjem ove tradicionalne manifestacije. U dva mjeseca na raznim lokacijama, od stare gradske jezgre, do Čiova, Drvenika… održani su deseci koncerata, kazališnih predstava, folklornih nastupa među kojima i obilježavanje 50. obljetnice trogirskog KUD-a Kvadrilja. Otvorene su mnoge izložbe, priređeno je 11. izdanje prestižne Opere Selecte, drugi po redu Kula Kula festival nametnuo se kao jedan od hit ljetnih događaja urbane glazbe na Jadranu, kao i drugo izdanje Bokun festivala, festivala osjetila koji donosi mnogo živosti u Trogir i sredinom rujna.

„Iza nas je zaista uspješno i posjećeno Trogirsko kulturno ljeto. Radili smo ga i za naše domaće ljude i domaće goste, kao i za strane, a neke procjene nam govore da je manifestaciju posjetilo nekoliko desetaka tisuća ljudi. Želja nam je da događaj dignemo na još jednu višu razinu i zato već užurbano radimo na pripremi programa za sljedeću godinu kada Trogirsko kulturno ljeto ima svoj 50. jubilej. Želimo da to bude pravi glazbeno-kulturni spektakl“, rekao je Viktor Novak, zamjenik gradonačelnika Trogira.

Iako je još uvijek prerano za otkrivanje detalja, nešto se ipak može znati o trogirskoj Zimskoj adventuri koja se ove godine organizira po treći put.

„Trogirski gradski trg i ovog će prosinca biti centar mnogih događanja. Uskoro ćemo objaviti i cijeli program, ali definitivno mogu reći da će biti još bolji nego prošlih godina.  Dat ćemo još veći naglasak na jutarnja i dnevna događanja za djecu koja su i do sada bila jako posjećena, ali želimo ponuditi još veći izbor igraonica, čitaonica i zabave za najmlađe. Što se tiče glazbenog programa, tu su neka najtraženija imena dalmatinske glazbe, ali i izvrsni hrvatski izvođači urbanijeg štiha“, dodao je Viktor Novak

Osim navedenog, Trogirane za Dan grada, 14. studenog, očekuje još jedna glazbena poslastica, a iz Grada otkrivaju da će uskoro otkriti o kome se radi.   

 

ZADNJE OBJAVE