19.1 C
Trogir
Petak, 22 listopada, 2021
NaslovnicaOstaloZABAVATradicionalna okruška druženja u manjem obimu

Tradicionalna okruška druženja u manjem obimu

Nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije, ove godine u organizaciji Općine Okrug i uz podršku tamošnje TZ organizirane su Okruške ljetne večeri u smanjenom obimu. Više o planiranom programu kazala nam je savjetnica načelnika za kulturu i medije Općine Okrug Snježana Vukadin.

  • Kako bismo uspjeli ispoštovati sve propisane mjere, događanja smo organizirali na otvorenim prostorima i uz manji broj ljudi. Započeli smo jubilarnim 10. Dječjim tjednom koji Općina organizira u suradnji s Udrugom Murtila. Tako smo u proteklim danima imali kazališne predstave „Bon ton“ Kristijana Ugrine, zatim „Lovci na snove“ u produkciji lutkarskog kazališta gdje su nam gostovali glumci iz Čakovca. Večeras nam u goste dolazi Miro Čabraja i kazalište La La Land s predstavom „Znanstveni Science show“, a sutra nas očekuje njegov „MC show – predstava s Tiktokerima“. Sve ove predstave prate radionice kroz koje djeca na kreativan način daju osvrt na ono što su gledali. Ove godine radionice nose naziv Mali Grad Boa po antičkom nazivu za Čiovo. Imamo odličan odaziv djece i bio je užitak promatrati ih s koliko radosti su dočekali druženje. Još danas otvoren je fotonatječaj „Skrivene Okruške ljepote“ kojemu je cilj ukazati na prirodni okruški kulturni krajolik sa svim ljepotama koje pruža. Sva navedena događanja su se odvijala na nekoliko lokacija: u Okrugu Gornjem ispred zgrade Općine i na plaži Toć, a u Okrugu Donjem na plaži Rudej i staroj gustirni, kazuje Vukadin.
  • Program nastavljamo u srijedu klapskom večeri kod crkve sv. Ivana Krstitelja u Okrugu Donjem gdje će se održati treća smotra klapa pod nazivom „Plavi putevi mora“ u organizaciji Klape Okruk i njihovih gostiju muške Klape Predvorje iz Kaštel Sučurca i ženskih Mindula iz Okruga te Stivanja iz Trogira. Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti planiran je koncert Borisa Oštrića i Ribara u uvali Mavarčica. Večer za ljubitelje klasične glazbe planirana je 7. kolovoza gdje nas očekuje, ako prilike dopuste, u crkvi Uzvišenja sv. Križa u Okrugu Gornjem nastup Trija „LUR“ – Ursa Ljuban, orgulje, Monika Cerovčec, sopran te Lucija Rašeljka Petrač, flauta. Završavamo 12. kolovoza s večeri Ženske klape Mindula kod crkve sv. Karla Boromejskog u Okrugu Gornjem uz goste Klapu Okrug i Zvizdan iz Posušja. Nadamo se da će naši sumještani i posjetitelji naći nešto za sebe. Veliki koncerti se ove godine neće održati zbog epidemioloških razloga, zaključila je.

AR

ZADNJE OBJAVE