26 C
Trogir
Utorak, 17 svibnja, 2022
NaslovnicaVIJESTIOTVORENO SEGETSKO KULTURNO LJETO

OTVORENO SEGETSKO KULTURNO LJETO

U PROGRAMU ZA SVAKOGA PO NEŠTO!

U pitoresknom naselju Seget Donji u organizaciji Općine Seget i tamošnje Turističke zajednice upriličena je svečanost otvaranja “Kulturnog ljeta”. Na trgu stare povijesne jezgre u neposrednoj blizini crkve Gospe od Ružarija, njezine zaštitnice okupili su se domaći i turisti, dakako uz poštivanje svih epidemioloških mjera (ograđena bina s 60 sjedećih mjesta uz razmak koji je propisan preporukama HZJZ- a), uživajući u prigodnom programu u kojemu su nastupili Giuliano i Diktatori, uz paradni defile Segetskih mažoretkinja i ojkavicu folkloraša KUD-a ”Labišnica”.

  • U svom obraćanju načelnik Ivo Sorić pozdravio je nazočne te izrazio zadovoljstvo što će ta manifestacija uvelike, kako je kazao, podignuti kvalitetu turističke ponude koja ima dugu tradiciju.

Otvorenje je obilježio atraktivan vatromet koji je bio popraćen oduševljenjem mještana i gostiju.

Kako doznajemo od direktorice Turističke zajednice Adrijane Miloš program je osmišljen u suradnji s Joškom Ševom, poznatim dramskim umjetnikom sa zagrebačkom adresom, inače rođenim Segećaninom.

  • Vodili smo računa da za svakoga bude po nešto, od koncerata, dječjih predstava uz radionice, predstava za odrasle te poučnih predavanja. Iako je vrijeme pandemije uz veliku želju svi zajedno želimo pokazati što više i bolje ,da ovaj hrabri početak postane tradicionalno obilježje našeg mjesta. Uz glavno mjesto događaja – zanimljiv mali trg u centru mjesta,  predstave će se održavati i na drugim lokacijama. Posebno zanimljivo i interesantno mjesto je mali trg Gospe od Snijega, starohrvatske crkvice u srcu segetskog polja koja ovim događajima dobiva zapaženo mjesto, kazala je direktorica Miloš.

GORDANA DRAGAN

Foto: TZ OPĆINE SEGET

ZADNJE OBJAVE