17 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIR"TEATAR UZ MORE" OD OVE GODINE I U TROGIRU

“TEATAR UZ MORE” OD OVE GODINE I U TROGIRU

Kazališni festival “Teatar uz more” je 2021. po prvi put održan u Splitu na prekrasnoj ljetnoj pozornici u Lori. Svježi pogled na organizaciju kazališnog festivala, redom izvrsne kazališne komedije, dječje predstave, ali i stand up večeri, zavidna lista najvećih imena hrvatskog glumišta… Puno je dobrih razloga zašto je publika ovaj festival zavoljela baš na prvu a to potvrđuju i činjenice da je u 150 dana trajanja festivala s čak 44 izvedbe ovaj festival posjetilo više od 11.000 posjetitelja.

Na toj istoj ljetnoj pozornici tik uz more danas je najavljena nova, druga sezona kazališnog festivala Teatar uz more. 

Glavni producent festivala Tadija Kolovrat predstavio je sve novosti koje nas očekuju na repertoaru festivala:

“I ove godine na ljetnoj pozornici u Lori u Splitu tijekom 4 mjeseca publika će imati priliku pogledati 40 programa mahom ponajboljih kazališnih predstava.Naravno u programu će se ponovno naći predstave za djecu ali i popularne stand-up večeri. Novost je kako ćemo ove godine imati i glazbene večeri koje će dodatno obogatiti naš program.

Najveća novost je da će se od ove godine “Teatar uz more” održati i u Trogiru

Već smo lani razmišljali o toj ideji a zahvaljujući velikoj podršci lokalnog vodstva i  djelatnika turističke zajednice tu smo ideju ostvarili već ove godine.

“Teatar uz more” u Trogiru održat će se na dvije lokacije. Dok će se tehnički zahtjevniji programi održati na najljepšoj trogirskoj pozornici – u Kuli Kamerlengo oni koji ne traže izuzetno veliku pozornicu održavat će se u prekrasnom ambijentu Parka Malarija.

Repertoar “Teatra uz more” sastojat će se od najboljih kazališnih komedija, predstava za djecu, stand-up programa i glazbenih večeri.

Teatar uz more u Makarsku stiže 3. lipnja s najpoznatijim dječjim mjuziklom “Mi o vuku”. Isti dan u večernjim satima gostovat će hit komedija “4 POZE, sretan svršetak” dok je subota 4. lipnja rezervirana za koncert najpopularnijeg dalmatinskog kantautora Harija Rončevića.

Vjerujemo kako je ovo tek početak jedne izuzetno dobre suradnje i radujemo se druženju s publikom u Trogiru.”

U ime Turističke zajednice Grada Trogira na konferenciji za mediji Matea Harašić je dala svoju podršku festivalu:

“Sretni smo što će i Trogir ovo ljeto biti dio zanimljive priče kazališnog festivala Teatar uz more. Program će se odvijati na dvije lokacije, u Kuli Kamerlengo i Parku Malarija što će pridonijeti dodatnom bogatstvu kulturnih programa u Trogiru.”

Ulaznice za kazališni festival Teatar uz more u prodaju kreću od 9. svibnja a sve informacije potražite na www.teataruzmore.com

ZADNJE OBJAVE