11 C
Trogir
Ponedjeljak, 20 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRSVEČANO OTVARANJE 52. TROGIRSKOG KULTURNOG LJETA

SVEČANO OTVARANJE 52. TROGIRSKOG KULTURNOG LJETA

Ovogodišnje 52. IZDANJE TROGIRSKOG KULTURNOG LJETA otvara se spektakularnim koncertom Zagrebačke filharmonije koji će se održati 4. srpnja u 21 sat na glavnom gradskom trgu u Trogiru.

Zagrebačka filharmonija orkestar je 150-godišnje tradicije vrhunskog muziciranja. Zaštitni znak grada u kojem djeluje, glazbena institucija koja utjelovljuje urbanu sliku Zagreba, ali i ostatka Hrvatske kao europskog središta glazbe, umjetnosti i kulture. Daleke 1871. započeta je profesionalna orkestralno-koncertna aktivnost, a 1920. orkestar je dobio ime koje i danas nosi. Kroz cijelo vrijeme djelovanja ovaj poznati orkestar je donosio najbolju klasičnu glazbu, a njegovu povijest pisali su prvorazredni šefovi dirigenti.

Promotor je glazbene umjetnosti diljem Hrvatske i kulturni veleposlanik Hrvatske u svijetu, a trogirsko kulturno ljeto će obogatiti izvedbom „Ima neka tajna veza“ gdje će publika uz Zagrebačku filharmoniju moći uživati u legendarnim, bezvremenskim hitovima najpoznatijih pop i rock bendova i pjevača ovih prostora, kao što su Bijelo Dugme, Plavi Orkestar, Zdravko Čolić i mnogi drugi. Topla ljetna noć, spoj klasične izvedbe uz svima dobro poznate pjesme, bajkovita atmosfera glavnog trga okruženog povijesnim građevinama i kamenim ulicama dovoljan je razlog da 4. srpnja poželite doći u Trogir i uživate u ovoj glazbenoj poslastici. I da napomenemo – ulaz je slobodan!

Foto: Facebook Zagrebačka Filharmonija (naslovna)

ZADNJE OBJAVE