18 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRNikolina Mitar nakon četiri zlata osvojena u Sarajevu kreće po nove medalje...

Nikolina Mitar nakon četiri zlata osvojena u Sarajevu kreće po nove medalje u Zagreb

Sedamnaestogodišnja Segećanka ???????? ?????, članica plivačkog kluba Cipal, upravo je završila 3. razred SŠ Ivan Lucić, ekonomski smjer, a ujedno u plivačkim vodama ne prestaje s osvajanjem odličja. Nikolini je dijagnosticirana cerebralna paraliza-tetrapareza, ali to je ne sprječava da se bavi sportom i da napreduje.

Podsjetimo, ove godine u ožujku je osvojila dvije zlatne medalje, a nedavno na međunarodnom natjecanju „Sarajevo Open 2022.“ uzela je čak četiri zlatna odličja u jakoj konkurenciji.

Unatoč vrućinama nastavlja dalje s treninzima i uskoro kreće u Zagreb po nove uspjehe.

  • Plivala sam 50 m prsno, 100 m prsno, 50 m leđno i 100 m leđno. U sve četiri discipline osvojila sam zlato. Rezultate sam poboljšala za 15 sekundi. Zapravo, nikad ne gledam konkurenciju nego koliko sam bolja od svog prošlog rezultata. Za Sarajevo sam se pripremala svakodnevnim treninzima, najviše s trenerom Mirkom Samardžićem. Radila sam i vježbe istezanja sa svojim fizioterapeutom Teom Radićem. Od 8. do 10. srpnja sudjelujem na međunarodnom natjecanju Zagreb Open 2022. i 3. otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju. Treniram svaki dan i nadam se da će moja priča potaknuti još djece da dođu u klub Cipal. Željela bih se ovim putem zahvaliti svojim trenerima i profesorima SŠ Ivan Lucić koji mi uvijek rado iziđu u susret, poručila je Nikolina.

????: ???????? ?????

ZADNJE OBJAVE