27 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRSUDBONOSNO DA NA MARMONTOVOM GLORIJETU

SUDBONOSNO DA NA MARMONTOVOM GLORIJETU

Prosidba vjerojatno nije bila ni na kraj pameti generalu Marmontu kada je godine 1808. naredio pukovniku Plansonnu da se u Trogiru podigne spomenik zahvalnosti Francuskoj, ali je bila 22-godišnjem Kristijanu kada je ugledao Marmontov glorijet koji se nalazi na predjelu Batarija, odnosno na krajnjem dijelu trogirskog otočića između kaštela Kamerlengo i kule sv. Marka.

Tog vrućeg kolovoškog dana sunce je taman zalazilo, Batarija je bila krcata malim nogometašima koji su imali trening, a Hercegovac Kristijan planirao je zaprositi svoju Ivanu, 23-godišnju Zagrepčanku. Kleknuo je pred nju, na posute ružine latice i pred okupljenim mnoštvom postavio pitanje života. Naravno, pristala je i uz veliki pljesak ponosno pokazala svoj prsten.

  • Zajedno smo dvije godine i odlučio sam kako je vrijeme za prosidbu. Bili smo u vezi na daljinu i to više nije bilo podnošljivo te sam napravio korak naprijed. Odabrao sam Trogir u kojem sam bio više puta i strašno mi se svidio. Bio sam po cijeloj obali, ali Trogir je stvarno poseban. Sviđaju mi se ljudi, njihova ljubaznost, riva, spomenici… S puno njih sam stupio u kontakt, od cvjećara, fotografa itd. kako bi sve proteklo onako kako sam zamislio i svi su mi izašli u susret. Kao lokaciju za prosidbu odlučio sam se za Marmontov glorijet jer mi je on najljepši i želio sam pogled na more. Ivana je bila oduševljena, možda je malo i naslutila što slijedi kada sam joj stavio pokraj kule povez na oči. Odmah je rekla DA. Svadbu planiramo dogodine u Posušju. Kod nas su najjače svadbe jer imamo tri ogromne sale koje rado obabiru Splićani i Trogirani, kazao nam je Kristijan.

Da priča bude potpuna, pobrinuli su se Ljiljana Hrabar iz Cvjećarnice Vesna i trogirski fotograf Ivan Turković koji su, kao i obično, bili na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Kristijane i Ivana, sretno vam od srca!

ZADNJE OBJAVE