27 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRZAPOČEO JE PROJEKT „GRAD TROGIR INOVATIVNO - EDUKACIJSKI CENTAR DRUŠTVENE INKLUZIJE“

ZAPOČEO JE PROJEKT „GRAD TROGIR INOVATIVNO – EDUKACIJSKI CENTAR DRUŠTVENE INKLUZIJE“

„Grad Trogir inovativno – edukacijski centar društvene inkluzije urbane aglomeracije Split“ projekt je stopostotno financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda koja su namijenjena za aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine. Ovim projektom obuhvaćene su dvije skupine, mlade osobe do 25 godina starosti te osobe s invaliditetom.

Nositelj projekta je Grad Trogir, a partneri su Udruga tjelesnih invalida TOMS te Pučko otvoreno učilište Trogir.

Cilj projekta je održavanje raznih besplatnih radionica, za mlade i osobe s invaliditetom te unaprjeđenje njihovih osobnih i društvenih kompetencija kroz organizaciju specijalističkih programa formalnog i neformalnog obrazovanja. Sam projekt će trajati 24 mjeseca, a predviđene su sljedeće radionice: informatička pismenost, osobni razvoj, financije, ECDL operater, profesionalna orijentacija, karijerno savjetovanje, psiho-socijalno savjetovalište, filmske i plesne radionice, web dizajn, gaming radionice, start-up akademija, likovne, glazbene, književne i dramske radionice, hortikultura, tjelovježba te sportsko-rekreacijski kamp.

Projektom je predviđena i adaptacija prostora kino dvorane, ugradnja lifta te postavljanje signalizacije pristupačnosti za osobe s invaliditetom.

  • Početkom srpnja započeli smo s radionicom tjelovježbe i fizikalne terapije za osobe s invaliditetom koja se održava dva puta tjedno, a trajat će pet mjeseci. Odaziv je dobar, a polaznici su zadovoljni i već vide napredak. Početak ostalih radionica planiran je tijekom jeseni i nadamo se da će se uključiti što više mladih osoba i onih s invaliditetom – kazao nam je Vicenco Stojan, voditelj projekta.

Sve dodatne informacije možete saznati putem e-maila: info.trogireu@gmail.com ili na broj: 099 8222771.

ZADNJE OBJAVE