25 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAStiglo je najavljeno zahlađenje: snijeg zabijelio veći dio unutrašnjosti Dalmacije, do kraja...

Stiglo je najavljeno zahlađenje: snijeg zabijelio veći dio unutrašnjosti Dalmacije, do kraja dana moguć je čak i na otocima, u Splitu se očekuje minus 11 stupnjeva!

Zahvatilo nas je najavljeno pogoršanje vremena. Kao što su najavili prognostičari, u dijelovima Hrvatske noćas je počeo padati snijeg.

Prema informacijama s terena, snijeg je počeo padati u Zagrebu, a pada i u Zagorju te na sinjskom, makarskom i dubrovačkom području, a tokom dana moguć je u većini Dalmacije, čak i na otocima.

Noćas je snijega opet bilo u skradinskom zaleđu i Miljevcima. Snježna granica spustila se i bliže moru, pa je zabijelilo i u Boraji, Danilu, Lozovcu, primoštenskom i pirovačkom zaleđu…

Snijeg je noćas padao i u Zagvozdu, Potravlju, Dicmu…

Premda je četvrtak ujutro osvanuo mirnije nego što su mnogi očekivali, hladni val tek nam slijedi. Stoga i temperature još nisu u debelom minusu, no ne zadugo.

Prema prognozi DHMZ-a, u Splitu već noćas očekuje minus pet stupnjeva, sutra u toku dana ćemo se smrzavati na minus sedam, dok u noći temperatura pada na minus 10.

Najveće zahlašenje slijedi u subotu kada nas očekuje pad temperature do minus 11 stupnjeva. 

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Iako u Dubrovniku pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. 

Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stijepa Simovića vatrogasci su na terenu kao i ralice, ali za sada nema potrebe za intervencijom. Vatrogasci će pratiti situaciju cijeli dan kao i kretanje temeprature pa će, ako bude potrebno, djelovati. 

Promet se zasad odvija neometano. Vozači, budite oprezni i prilagođavajte su uvjetima na putu! 

Bit će još hladnije

Sljedećih će dana biti hladnije, gotovo diljem kopnenog područja i uz cjelodnevne minuse. Štoviše, u noći i ujutro tijekom vikenda temperatura zraka će se ponegdje vrlo vjerojatno spuštati i na oko -20 °C, osobito u gorju! 

Uz promjenljivu su naoblaku mogući naleti snijega, ne samo na kopnu nego i na Jadranu, čak i na udaljenijim otocima. 

No, za većinu je vjerojatno znatno važnije još jednom upozoriti na hladnoću – i zbog jake i olujne bure, ponegdje na udare i orkanske, osobito u petak, a i zbog temperature koja će se spuštati na vrijednosti rijetko kada doživljene na moru početkom siječnja, i to ne samo u petak i subotu, nego vjerojatno i u nedjelju ujutro, kada vjetar oslabi.

 

ZADNJE OBJAVE