20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŠKOLSKI VRT U VRSINAMA DOBIO JOŠ JEDNU NAGRADU

ŠKOLSKI VRT U VRSINAMA DOBIO JOŠ JEDNU NAGRADU

Područnoj školi Vrsine dodijeljeno je priznanje i nagrada za kontinuitet ljepote okoliša najljepših školskih vrtova. Nagrada je stigla u sklopu ekološko edukativnog projekta “Najljepši školski vrtovi” kojeg Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih donatora već 27 godina. Izaslanstvo škole na čelu s voditeljicom vrta Dijanom Rinčić sudjelovalo je na svečanosti  proglašenje pobjednika održanoj u Zagrebu u HRT-ovom studiju Anton Marti.

Vrsinska škola u tom projektu sudjeluje 18 godina te je pobrala brojne nagrade. Tako je priznanje za novoutemeljeni školski vrt dobila 2004., 2009. za najljepši vrt područnih škola, 2014. i 2016. voditeljica Rinčić pohvaljena je kao uspješan voditelj, 2017. škola je dobila priznanje za originalnu ideju u vrtu – kamena kućica, a u 2021. zaslužila je priznanje i nagradu za kontinuitet ljepote okoliša najljepših školskih vrtova koje joj je uručeno polovicom ovoga mjeseca.

  • Veselimo se i radujemo ovom priznanju koje nam je ne samo čast nego i obveza kako bi naš okoliš i dalje izgledao lijepo. Iako nagrade raduju, u cijeloj priči bitno je djecu naučiti ekološki promišljati i djelovati, te da svojim aktivnostima utječu  na lokalnu sredinu, kazala je voditeljica Rinčić, zahvalivši se generacijama učenika, njihovim roditeljima, svim djelatnicima škole, spremačici Stani Lovrić, Općini Marina i svima koji pomažu da njihov vrt kako je rekla raste i cvjeta.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE