20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRUdruga TOMS: Održan okrugli stol u okviru provedbe projekta Dječji osmijeh

Udruga TOMS: Održan okrugli stol u okviru provedbe projekta Dječji osmijeh

U okviru provedbe projekta Dječji osmijeh – rana i učinkovita podrška obitelji 11.03.2022. u Trogiru je održan  okrugli stol pružatelja socijalnih usluga s područja urbane aglomeracije Split.

Okrugli stol je organiziran s ciljem povezivanja, razmjene iskustava pružanja socijalnih usluga djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Pozivu su se odazvali predstavnici Grada Trogira, CZSS Trogir, Centra Mir, Udruge Anđeli, Centra Juraj Bonači i OŠ Petra Berislavića.

Analizirale su se socijalne usluge koje su dostupne, ali i one koje nedostaju na području aglomeracije, uloga obrazovnog sustava, te uloga obrazovnih institucija. Sudionici su se osvrnuli na novi zakonodavni okvir te su razmijenili iskustva o položajima organizacija iz kojih dolaze. Razgovorom se stiglo do novih saznanja o drugim pružateljima usluga, podijeljeni su primjeri dobre prakse i načini rješavanja određenih izazova u daljem radu, a upoznavanje i dijalog pružili su osnovu za buduću suradnju i zajedničko djelovanje.

Projekt provodi Udruga TOMS u partnerstvu s Gradom Trogirom i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.967.516,04 kn.

ZADNJE OBJAVE