29 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRSigurna turistička destinacija: Uz trogirske i tri strana policajaca patroliraju ulicama grada

Sigurna turistička destinacija: Uz trogirske i tri strana policajaca patroliraju ulicama grada

„Sigurna turistička destinacija“ naziv je globalno prepoznatljivog projekta Ministarstva unutarnjih poslova koji se provodi i ovog ljeta.  U okviru istog strani policijski službenici su se i ove godine pridružili hrvatskim policajcima u ophodnjama duž turističkih odredišta naše obale. Za ovogodišnju sezonu planirano je sudjelovanje oko 68 policijskih službenika od kojih će trojica djelovati u Trogiru.

  • U okviru projekta „Sigurna turistička destinacija“ ove godine je PP Trogir na ispomoć dobila tri policajca, jednog iz Slovačke i dva iz Poljske. Oni će s kolegama iz trogirske postaje raditi na cijelom području PP Trogir, a po potrebi i u drugim gradovima gdje se ukaže potreba, gdje njihovi državljani imaju problem ili se eventualno provodi nekakvo kriminalističko istraživanje nad njihovim državljanima. Prilikom selekcije se vodilo računa o tome koji je najveći broj turista u područje u koje oni dolaze i poznavanje jezika, kazao je načelnik PP Trogir Marko Doljanin.

Podsjetimo, projekt se provodi od 2006. godine te  je u njemu sudjelovalo više od 20 zemalja. Od početka provedbe pa do kraja prošlogodišnje sezone na našoj obali boravilo je 839 stranih policijskih službenika koji su svojim radom doprinijeli većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju te su bili na usluzi svojim sugrađanima koji ljetni odmor provode u Hrvatskoj. U zajedničkom radu s hrvatskom policijom svake godine pomažu ostvarenju učinkovite komunikacije sa stranim turistima, pomažu u prevenciji kažnjivih radnji, poboljšanju sigurnosti prometa, ali i pružaju servisne informacije svojim sunarodnjacima.

Foto: PP Trogir

ZADNJE OBJAVE