22 C
Trogir
Utorak, 27 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJASedamnaestu godinu zaredom: "Škola u prirodi" Zvjezdanog sela Mosor

Sedamnaestu godinu zaredom: “Škola u prirodi” Zvjezdanog sela Mosor

 

Kao i dosad na početku nove školske godine, Zvjezdano selo Mosor nastavlja s programom Škole u prirodi. Program se uspješno provodi sedamnaest godina, u suradnji s osnovnim i srednjim školama grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, a i šire

Program se provodi u tri inačice: za učenike nižih, odnosno viših razreda osnovnih škola, te za učenike srednjih škola. U svakoj od njih, program može biti proveden u dnevnom ili večernjem terminu. Provedba programa započinje u drugoj polovici rujna.

Škola u prirodi je specifičan oblik nastave u kojemu dolazi do usvajanja i provjeravanja znanja i iskustava stečenih u stvarnoj životnoj sredini – na lakši i zanimljiviji način ostvarivanje izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti u području prirode, astronomije, povijesti, zemljopisa i umjetnosti.

Program Škole u prirodi na izvanučioničkoj nastavi je poučni obilazak predjela istočno od grada Splita. Taj obilazak započinje na ušću rijeke Žrnovnice i nastavlja se uzvodno njenim tokom, do izvora i dalje, prema zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor. Zvjezdarnica se nalazi na vrhu Makirina, u mjestu Gornjem Sitnom, u Poljičkom kraju. Edukacijski izlet uključuje upoznavanje zemljopisnih tvorbi, te biljnog i životinjskog svijeta toga kraja, ali i njegova povijesnog i kulturnog značaja. U samoj zvjezdarnici se upriličuje predavanje iz astronomije i promatranje okolice (danju) ili neba (noću). Dnevni program se okončava na igralištu u Donjem Sitnom, dok popodnevni uključuje astronomsko promatranje velikim teleskopom Zvjezdarnice. Program se provodi tijekom školske godine.

Zvjezdano selo Mosor provodi i prigodne programe sličnog karaktera za predškolce i studente, te za djecu i mlade s posebnim potrebama.

Pojedinosti o svakom od programa Škole u prirodi Zvjezdanog sela Mosor, mogu se pronaći na adresi: www.zvjezdano-selo.hr

Izvor: Dalmacija News

 

ZADNJE OBJAVE