21 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRNOVA PEDAGOŠKA GODINA: Školarci osigurani, neupisanim predškolcima uskoro rješenje

NOVA PEDAGOŠKA GODINA: Školarci osigurani, neupisanim predškolcima uskoro rješenje

Nova školska godina kuca na vrata, do ulaska u klupe školarce dijeli nekih 10-ak dana.

Za roditelje trogirskih osnovaca, nova školska godina donijet će manje troškova. U klupama će djecu dočekati besplatni udžbenici zahvaljujući državi, a radne bilježnice i dodatni materijali zahvaljujući Gradu Trogiru.

Grad Trogir rješava problem neupisane predškolske djece

Gradu je odobreno gotovo pet milijuna bespovratnih kuna iz EU fondova za projekt gradnje novog dječjeg vrtića. Riječ je o nedovršenoj građevini u predjelu Plano koja će biti prenamijenjena za vrtić. U međuvremenu, dok se ne izgradi novi vrtić, Grad je osigurao prostore za 36 djece koja su ostala neupisana, i to tako što su kupili prostor na predjelu Balancane koji može primiti po jednu jasličku i vrtićku skupinu, a čija adaptacija i prenamjena u vrtić bi trebala biti završena do kraja godine. 

„Fokus mojih suradnika i mene je da Trogir bude grad za ugodan život svih generacija, a posebnu pažnju pridajemo mladim obiteljima jer ne želimo da svoju budućnost moraju planirati drugdje. Smatramo da je predškolski odgoj od iznimne važnosti za kvalitetu života obitelji i iznimno sam zadovoljan što smo osigurali sve preduvjete da uskoro nijedno dijete u Trogiru neće biti bez mjesta u vrtiću“, kazao je gradonačelnik Ante Bilić. 

„Grad Trogir ulaže sve napore, prostor na Balancanama je kupljen, uređuje se za vrtićke potrebe i nastojanja su da dogodine ni jedno dijete ne bude neupisano. Prošle godine je ostalo neupisano 30-ak djece što u današnje vrijeme stvarno ne bi smio biti slučaj. Prostor na Balancanama će biti do kraja godine u funkciji, što znači da će sva djeca početkom 2020. biti upisana u vrtić i u jaslice. Također za vrtić u Planom smo dobili sredstva iz europskih fondova i on će vrlo brzo krenuti u realizaciju.“, kazao je zamjenik trogirskog gradonačelnika Viktor Novak. 

Grad Trogir među trećinom gradova s nižim cijenama vrtića

Jedna od prvih odluka gradonačelnika Ante Bilića, nakon što je preuzeo upravljanje gradom, bilo je pojeftinjenje vrtića za 20 posto. S 1460 kuna, s koliko sudjeluju u cijeni vrtića po djetetu, Grad Trogir je tako među trećinom najizdašnijih gradova, a cijenom od 500 kuna, koliko roditelji plaćaju desetosatni program za prvo dijete, nalaze se među gradovima s nižim cijenama. Za drugo dijete roditelji u Trogiru plaćaju 350, a za treće 300 kuna.

 

ZADNJE OBJAVE