15.8 C
Trogir
Ponedjeljak, 1 lipnja, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR RESTART KOALICIJA: Bit će teško, ali Hrvatska ima i zaslužuje budućnost!

RESTART KOALICIJA: Bit će teško, ali Hrvatska ima i zaslužuje budućnost!

U sklopu priprema za parlamentarne izbore, predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić ovoga vikenda u radnom je posjetu IX. izbornoj jedinici. Danas se susreo sa članstvom u Trogiru. Uz njega su bili trogirski gradonačelnik te predsjednik GO SDP-a Trogir Ante Bilić i koordinator IX. izborne jedinice Franko Vidović.

-Cijeli dan smo u akciji, a u Trogir smo došli u pravo vrijeme. Krenuli smo iz Slavonije kao simbola opustošene zemlje ratom i tridesetogodišnjom vladavinom HDZ-a, da bi došli u Dalmaciju koja će najviše stradati u turističkom smislu. Kriza uzrokovana koronom je pokazala da ne možemo živjeti samo od turizma, a nemamo ni industriju koja je uništena 90-ih godina u pretvorbi i privatizaciji od strane HDZ-a. Pokazalo se i da nismo samodostatni u proizvodnji hrane. Zato je naše ime Restart Hrvatske zdravi početak na zdravim osnovama, kazao je Bernardić.

-Drago mi je što sam danas u Trogiru s našim gradonačelnikom Antom Bilićem koji je, po mom mišljenju, u ovoj teškoj situaciji demonstrirao odgovornost zajedno sa svojim timom. Za razliku od mnogih drugih gradonačelnika i načelnika, pogotovo iz HDZ-a, pokazao je kako se pomaže građanima u uvjetima krize. Smanjili su poduzetnicima komunalne naknade, a roditelje oslobodili plaćanja vrtića. Najbolji podatak o poslovanju Trogira koji je krenuo putem rasta govori da su nekad rashodi za plaće bili 17 %, a Ante ih je sa svojim timom sveo na 8 %, naglašava Bernardić te dodaje, znači vode računa, odgovorni su u trošenju sredstava i većinu novca usmjeravaju u projekte za bolji život građana.

-Naš program je beskompromisna borba protiv korupcije i digitalizacija zemlje. Cilj nam je što transparentnija Hrvatska te da što više stvari o radu političara bude dostupno građanima na internetu jer će na taj način biti manje prostora za korupciju. Borba protiv korupcije znači i borbu za veću konkurentnost. Želimo potaknuti investicije koje su u Hrvatskoj na povijesno niskim razinama uz istovremeno oslobađanje troškova rada. Veliki problem u Dalmaciji pa i u Trogiru je što se Vlada loše odnosi prema turističkom sektoru. Dignut je paušalni porez malim iznajmljivačima, Hrvatska je plaćala najveći PDV u turizmu i ugostiteljstvu od 25%. Jedna od prvih mjera koju će donijeti SDP-ova Vlada nakon 5. srpnja je smanjenje spomenutog PDV na 10%. Spremni smo preuzeti odgovornost za državu, bit će teško, ali Hrvatska ima i zaslužuje budućnost. Pozivam građane da izađu na izbore i kažu što misle o načinu kako je Hrvatska do sada funkcionirala, a vidjeli ste i sami da je jedanaest ministara moralo otići zbog korupcije, zaključuje Bernardić.

Piše: AL

ZADNJE OBJAVE

Čekanju je kraj! Od ponedjeljka treninzi na Batariji

Od ponedjeljka, 01. lipnja HNK TROGIR 1912 kreće s treninzima škole nogometa na Batariji uz sve propisane mjere i preporuke.

U Trogiru obilježen Dan državnosti

Nakon gotovo dva desetljeća, Hrvatska ove godine Dan državnosti slavi 30. svibnja. U Trogiru je obilježen svetim misama te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća...

Nadzor prometa i tijekom ovog vikenda

Policijski službenici će ovog vikenda intenzivnije provoditi nadzor prometa na cestama s ciljem prevencije, ali i uočavanja i sankcioniranja prekršaja posebno onih...

Cycle Croatia u Trogiru predstavlja: E-Bike!

Znate li što je E-Bike? Jeste ga imali priliku isprobati? Ne čekajte više! U subotu, 30. svibnja dođite u Trogir kod...

HAUSER u novom spotu “Lascia Ch’io Pianga”

Hauser nastavlja s objavljivanjem spotova za remek-djela klasike s hvaljenog solo prvijenca “Classic”(Sony Masterworks/Menart). Objavio je spot “Lascia Ch'io...