10 C
Trogir
Petak, 27 siječnja, 2023
NaslovnicaKULTURARazgledajte izložbu LUT-a : „Nada u novi život“

Razgledajte izložbu LUT-a : „Nada u novi život“

„Nada u novi život“  naziv je izložbe Likovne udruge Trogir koja je u petak otvorena u crkvi svete Barbare povodom nadolazećeg najvećeg krščanskog blagdana Uskrsa.

Izložbu su otvorili gradonačelnik Ante Stipčić, predsjednica LUT-a Marina Ivica i kustosica Aleksandra Bilić Petričević

-Pohvalno je što i ove godine, pred najveći kršćanski blagdan Uskrs, Likovna udruga Trogir priređuje samim povodom tematski određenu izložbu u prelijepom sakralnom objektu – crkvi sv. Barbare. Privremeno obogaćivanje duhovnog prostora umjetničkim djelima, dobrodošla je sinteza kulturne baštine sa suvremenim tokovima života. Uskrsnuće, osim što je temelj kršćanske vjere, jedno je od najvećih nadahnuća ljudske civilizacije i simbol transcendencije ljudske svijesti u svim kulturama i vjerovanjima. Članovi Likovne udruge Trogir predstavljaju svoja likovna promišljanja o Uskrsu koji donosi nadu u novi život. Likovna udruga Trogir i ovom je izložbom opravdala svrhu i smisao svog postojanja; raznovrsnost umjetničkih djela i zasebne umjetničke individualnosti uspješno egzisitraju u novokonstruiranoj zajednici izložbe, međusobno se prožimaju i održavaju pluralizam, kazala je Bilić Petričević

Anđelka Balov, Franciška Božan, Ivanka Buble, Predrag Čavar, Nikola Čulin Đelato, Marija Djini, Simon Djini, Zdenka Klarić Franičević, Mirjana Hrabar, Irena Ivačić, Ines Ivica, Marina Ivica, Snježana Mayer, Ivica Prga, pok. Renato Sartori, Tomislav Šalov i  Nina Šimunović umjetnici su čije radove možete razgledati na izložbi  „Nada u novi život“ koja ostaje otvorena do 15. travnja. 

FOTO: Likovna udruga Trogir 

{gallery}lut01{/gallery}

 

ZADNJE OBJAVE