14 C
Trogir
Petak, 22 ožujka, 2024
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAAnte Sanader: “Nitko ne može ugroziti pobjedu Zlatka Ževrnje i HDZ-a”

Ante Sanader: “Nitko ne može ugroziti pobjedu Zlatka Ževrnje i HDZ-a”

Na lokalnim izborima prije četiri godine splitsko-dalmatinski HDZ osvojio je gotovo 34 posto glasova ili dvostruko više u odnosu na SDP koji je tada, kao kandidata za župana, podržavao don Ivana Grubišića, a on je, pak, u drugom krugu izgubio od HDZ-ova Zlatka Ževrnje. 

Iako su se igrači na protivničkoj strani u međuvremenu promijenili, nije se promijenila strategija HDZ-a. U svih šest izbornih ciklusa, održanih od utemeljenja  jedinica lokalne uprave 1993., pobijedio je HDZ koji je u Splitsko-dalmatinskoj županiji na vlasti 24 godine. Osim Ževrnjine pobjede, cilj je i da se sa što manje potencijalnih partnera, s kojima se trenutačno pregovara, osvoji što više mjesta u županijskoj skupštini.   

-Idemo na dvostruku pobjedu. Siguran sam da će Zlatko Ževrnja ostati župan i nakon izbora. To će potvrditi birači koji znaju da iza njega nisu ostali repovi ni afere nego rezultati. Kao i tada, kao načelnik Dugopolja koje je podigao iz krša, tako i sada, kao župan najveće hrvatske župnije, pokazao je kako se postižu dobri rezltati. Riječju, radom, znanjem, stručnošću, a ne praznim i populističkim obećanjima, rekao je u razgovoru za Gradski radio Trogir i Trogirski portal predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader.

Pretpostavlja se da će upravo Sanader, kao i prije četiri godine kad je HDZ predvodio Domoljubnu kolaciju, nositi izbornu listu, a tko će se od starih koalcijskih partnera na njoj naći, trebalo bi biti poznato nakon blagdana.

Što se tiče općina i gradova, cilj je potvrditi mandat tamo gdje su na vlasti te napasti one sredine u kojima su oporba, a nekada su, prije pojave nezavinih lista i Mosta, imali svoje načelnike i gradonačelnike. 

-Da, siguran sam da imamo snage ugroziti Most u Sinju, Vrgorcu, ali i u Omišu. Imamo nove, mlade i sposobne ljude koji su spremni dati sebe za dobrobit svoje zajednice, a to birači prepoznaju i honoriraju, rekao je Sanader, odgovorajući na upit ima li HDZ snage napasti  Mostove utvrde u Omišu i Vrgorcu.

 Kaže i da su lokalni izbori jedno, a suradnja na nacionalnoj razini nešto sasvim drugo, te da HDZ respektira svakog izbornog konkurenta, ali da ide na pobjedu. 

Pobjeda se očekuje i od Andre Krstulović Opare, a ako je vjerovati anketama, HDZ-ov  kandidat u drugom bi krugu pobijedio i Željka Keruma i Marijanu Puljak.

ZADNJE OBJAVE