20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRPrimopredaja Novogradnje 326

Primopredaja Novogradnje 326

Primopredaja Novogradnje 326, broda za prijevoz kemijskih proizvoda od 49, 500 tdw, obaviti će se u Brodotrogiru d.d., 23. prosinca 2016. (petak) s početkom u 13,00 sati.

Novogradnja 326 je drugi brod koji se gradi za pomorsku kompaniju Trogir Maritime u vlasništvu Brodotrogira d.d.  Duljine 184m, širine 32,20m, izgrađen je po novom optimiziranom projektu već ranije globalno priznate kvalitete s brojnim međunarodnim nagradama. Projekt također uvažava sva međunarodna pravila i konvencije o zaštiti okoliša.

 Veliki uspjeh trogirskih škverana – dva tankera blizanca, Songa Pride ide u petogodišnji najam, Songa Fortune proglašen najboljim u svojoj klasi

Novogradnja 326 (Songa Pride), koja kao i njegov „brat blizanac“ Songa Fortune ide u petogodišnji najam Blystad Group-i.

Škverani imaju itekako razloga za slavlje. Od strane The Royal Institution of NavalArchitects (kraljevska institucija brodograđevnih inženjera) iz Londona,Songa Fortune je proglašen za „SignificantShips of 2015“ u svojoj klasi (zbog svojih kvaliteta: projekta, inovativnih rješenja, kvalitete izrade i njegovih maritimnih sposobnosti i korisnosti).

Stoga svi djelatnici trogirskog škvera  imaju razloga zadovoljno zaključiti ovu godinu koja je usprkos izazovima iznjedrila velike i vrijedne projekte, svjetski priznate i potvrđene.  Ponos, postignuti poslovni uspjeh, ali i osobno zadovoljstvo  motivira ih da i dalje vrlo smjelo i hrabro  pristupaju novim, nadolazećim izazovima od čije realizacije već u idućoj godini očekuju još bolje poslovne  rezultate.  

Oba broda su specijalizirani za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda, nosivosti 49,500 metričkih tona, duljine 184 metra i širine 32,20 metra. Pokreće ih elektronički, sporohodni motor MAN B & W snage 8000 kW koji postiže brzinu od 14,5 čvorova. Ugradnja ovog tipa motora u kombinaciji s posebnim dizajnom propulzije i novim oblikom trupa broda omogućava se maksimalna ušteda u potrošnji goriva.

Brod je projektiran kao IMO 2 brod s 18 teretnih tankova, svaki zapremine manje od 3000 m3, plus 2 slop tanka, s 18+2 segregacije i kao takav uvažava sva međunarodna pravila i konvencije o zaštiti okoliša.

 

 

ZADNJE OBJAVE