14 C
Trogir
NaslovnicaOstaloZABAVAThompson poziva na Advent u Čavoglavama:" Svi koji dođu dočekani su onako...

Thompson poziva na Advent u Čavoglavama:” Svi koji dođu dočekani su onako kako se gosti i dočekuju”

Najznačajniji događaj je uprizorenje živih jaslica 23. prosinca

Čavoglave, malo mjesto u Dalmatinskoj zagori koje proslavio Marko Perković Thompson, jedno je od najposjećenijih mjesta u vrijeme proslave Oluje, ali mještani se i u božićno vrijeme trude održati tradiciju, prenijeti je na svoju djecu te s njom upoznati brojne goste kojih je u ovo doba svake godine sve više. 

– Svi koji dođu dočekani su onako kako se gosti i dočekuju – rekao je Thompson te pozvao prijatelje iz Splita, Drniša i okolice da dođu u Čavoglave i osjete adventski ugođaj u njegovom kraju.

– Svi zajedno smo odlučili napraviti sve da i naša djeca i mi svi zajedno doživimo taj adventski ugođaj onako kako se to zna i u drugim krajevima – dodao je popularni pjevač.

O Adventu se brinu sami mještani, a da bi Betlehem pred novoizgrađenom crkvom Hrvatskih mučenika zasjao u punom svjetlu trebalo im je 35 dana.

Advent u Čavoglavama počeo je 16. prosinca Božićnom predstavom koju su izveli glumci amateri iz tog mjesta, a dan poslije u goste im je došla ženska klapa Gariful iz Bibinja i muška klapa Zvono iz Kistanja. Ipak, najvažniji događaj je uprizorenje živih jaslica 23. prosinca, a u pripremi svega odraslima su pomagali i najmlađi mještani koji su posebno uživali u ukrašavanju svog mjesta.

Nema sumnje da se ovaj Božić svakako isplati doći u Čavoglave jer posjetitelje uz brojna kulturna događanja očekuje i odlična gastro ponuda.

Izvor: Dalmacija News

ZADNJE OBJAVE