21 C
Trogir
NaslovnicaKULTURABožićno drvce u Hotelu Medena - Dobre vile i mali vilenjaci ...

Božićno drvce u Hotelu Medena – Dobre vile i mali vilenjaci svojom su predstavom razgalili srca brojnih posjetitelja

Ususret nadolazećih blagdana  članovi udruge Dobre vile i njihovi  vilenjaci  okupili su  dječicu  i njihove roditelje  u Plavom salonu Hotela Medena  i predstavili  im  igrokaz Božićno drvce.

Bogatstvo ove predstave je u tome što su u njoj  sudjelovala i djeca s  teškoćama u razvoju. Svakom su djetetu  Dobre vile namijenile ulogu  i ni jedno nije ostalo zakinuto za jedan potpuno novi i emocijama preplavljen  doživljaj , a njihov nastup  razgalio  je  srca svih posjetitelja.

Predstava Božićno drvce inspirirana je bajkom  koja priča  o šumi  u kojoj raste uspravno drveće, lijepo oblikovane zelene krošnje,  s tek ponekim drvetom savijenih grana.  A takvo jedno malo drvce stajalo je usred šume samo, tužno  i napušteno i  sa  sjetom je promatralo kako ljudi dolaze u šumu, biraju najljepša drvca  za kićenje,  a njega zaobilaze i  ne žele ga.  Trajala je njegova tuga sve  do trenutka  dok do njega nisu stigle male dobre duše i prepoznale njegovu tugu. Pune ljubavi i razumijevanja ukrasile su njegove grane, a  malo drvce odjednom je živnulo i bez straha dopustilo  da se njegove, do tada skupljene  grane potpuno rašire. Bilo je presretno što je napokon pronašlo prijatelje s kojima će moći dijeliti božićnu čar, sve svoje  snove,  ali i trenutke straha i vlastitih nedoumica.

Predstavom se htjelo pokazati kako  ljubav i tolerancija mogu pobijediti svaku predrasudu i prepreku i  prihvatiti različitost koja uopće ne postoji  ako se gleda  onim toplim, ljudskim  očima – kazala nam je Žanet Puović jedna od  volonterki  Udruge Dobre vile, a želja joj je  da se njihov projekt proširi na cijelu zajednicu, a pogotovo na srednjoškolce koji  bi djeci s  teškoćama u razvoju  mogli uvelike  olakšati socijalizaciju i odrastanje.

Cijelu atmosferu dodatno su  zagrijale i Segetske mažoretkinje  čije su  nogice  vješto klizile po plesnom  podiju, a  ručice spretno hvatale štapove po zraku.  Bili su to trenuci u kojima su uživali mali „glumci“  i posjetitelji , ali i one same jer su svojim prijateljima  prenijele  veselje  i radost  te ih  uvele   u toplinu božićnih blagdana koji su pred svima nama.

Zdravka Andrić – Kreković , predsjednica Udruge Dobre vile zahvalila se  svima koji su sudjelovali u ovom projektu, a posebno Upravi Hotela  Medena i  Brodotrogira d.d.  na ukazanom povjerenju i pruženoj prilici.

Foto: Brodotrogir

ZADNJE OBJAVE