12 C
Trogir
Srijeda, 7 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRPrilikom uhićenja pokušao progutati ukradene novčanice

Prilikom uhićenja pokušao progutati ukradene novčanice

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Dana 02. kolovoza 2020. policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva i pokušaja razbojništva. Naime, 30-godišnjaka se sumnjiči da je dana 01. kolovoza 2020. u popodnevnim satima ušao u prodavaonicu s motorističkom kacigom na glavi te uz prijeteći glas zatražio novac, pošto je u prodavaonicu u tome trenutku ušao kupac, isti se mopedom udaljio.

Nadalje na isti način je nakon samo pet minuta ušao u drugu prodavaonicu,  prijetećim glasom od uposlene zatražio novac, te je odgurnuo, a potom iz kase otuđio novac. Operativnim radom policijski službenici su došli do informacije o mogućem počinitelju navedenih kaznenih dijela, te su istog nakon pet sati od izvršenog razbojništva pronašli i uhitili uz uporabu sredstava prisile na području Kaštela, a za napomenuti je da je prilikom uhićenja pokušao progutati novčanice za koje se sumnja da potječe od gore opisanog kaznenog djela razbojništva.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela  30-godišnjaka priveden pritvorskom nadzorniku.

Teške tjelesne ozljede

Jučer, 02. kolovoza 2020. policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Naime, 24-godišnjaka se sumnjiči da je oko 04.50 sati u Trogiru na Obali bana Berislavića, zajedno s 30-godišnjim njemačkim državljaninom započeo verbalni sukob s 24-godišnjom bosanskom državljankom, nakon čega istu odgurava na pod uslijed čega je zadobila tešku tjelesnu ozljedu ruke.

Zbog sumnje u počinjenje gore navedenog kaznenog djela protiv 24-godišnjaka podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog sumnje u počinjenje prekršaja protiv javnog reda i mira protiv 30-godišnjeg njemačkog državljanina podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu. 

ZADNJE OBJAVE