31 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRPredstavljen projekt obnove trga kod ribarnice

Predstavljen projekt obnove trga kod ribarnice

U gotovo prepunoj Gradskoj vijećnici u četvrtak navečer održana je prezentacija idejnog projekta izgleda novog trga kod ribarnice.

Arhitekt Ivan Radeljak koji je dugi niz godina živio u Trogiru autor je ovog projekta koji daje sasvim novi imidž i bolju funkciju postojećem prostoru koji ima površinu preko 700 kvadrata. Rekao je da je glavni cilj bio pomiriti javne i privatne interese. Tako će postojeća terasa ugostiteljskog objekta biti podijeljena na dva dijela te će zadržati stotinjak stolaca koliko sad imaa, dislocirat će se ploča na kojoj su bile osmrtnice, posadit će se devet listopadnih stabala koji će ljeti osiguravati hladovinu, a bit će tu i pipa s pitkom vodom. Oko tih ‘zelenih otoka’ postavit će se svojevrsna kamena ograda koja će vjerojatno biti obložen drvetom u smislu klupe za sjedenje. Auti neće imati pristup trgu što je, objašnjava arhitekt, preduvjet razvoja i situacija u svim većim gradovima, a dostavna vozila parkirat će se na obližnjem gradskom parkingu. Napravit će se i nova, prikladnija rampa za osobe s invaliditetom.

Tijekom prezentacije zainteresirani građani iznijeli su neke svoje ideje i prijedloge rješenja određenih lokacija koje će, ovisno o realnim mogućnostima, biti uvažena. Projekt uređenja trebao bi biti gotov do kraja godine.

 

ZADNJE OBJAVE