21 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRPredstavljanje Trogira na turističkom sajmu u Münchenu

Predstavljanje Trogira na turističkom sajmu u Münchenu

Na turističkom sajmu Free u Münchenu od 22. do 26. veljače, Turistička zajednica grada Trogira sudjeluje kao izlagač u suradnji sa ID Riva Tours, jednim od najpoznatijih njemačkih turoperatora na području Bavarske, te predstavlja svoju turističku ponudu.  

ID Riva Tours jedna je od najreprezentativnijih europskih turističkih agencija u nautici. Svake godine dovodi iznimno veliki broj turista u Hrvatsku, a Trogir je već desetljećima neizostavna polazna točka kružnih putovanja njihovih brodova. O uspjesima Trogira kao destinacije nautičkog turizma dovoljno govori činjenica da je na Danima hrvatskog turizma proglašen najboljom destinacijom nautičkog turizma u Hrvatskoj u 2022., gdje su se nagrade dodjeljivale pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja. Kada znamo da je nautički turizam jedna od najjačih turističkih grana i kolika je konkurencija diljem obale, značaj nagrade je još i veći.

Kako u nautici, u kojoj je Trogir najrazvijeniji, tako i u ostalim granama turizma, značaj njemačkog tržišta je neupitan. Prošle godine, na području Trogira ostvareno je više od 100.000 noćenja njemačkih gostiju koji su u ukupnoj statistici bili drugi po brojnosti. Najveći dio njemačkih gostiju koji borave u Trogiru dolazi upravo sa područja Bavarske. Na najvećem bavarskom sajmu s oko 750 izlagača, ove godine je poseban fokus na Hrvatskoj, koja je zemlja partner sajma. Hrvatska se kroz svoje aktivnosti na sajmu potencijalnim posjetiteljima i njemačkim partnerima predstavlja s brojnim kulturnim i zabavnim programima. Očekuje se kako će sajam ove godine posjetiti preko 120 000 ljudi, a vjerujemo kako će predstavljanje i izlaganje na istome dodatno povećati broj turista iz Bavarske, ali i ostatka Njemačke, svakako jednog od naših najemitivnijih tržišta i u mnogim segmentima najvažnijeg turističkog tržišta.

ZADNJE OBJAVE